Freee Doves Farm


Cupcaky la Krtkv dort 1

CUPCAKY Á LA KRTKŮV DORT

Přísady:
110 g másla pokojové teploty
110 g cukru krupice
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
2 vejce pokojové teploty
3 g kypřícího prášku do pečiva
25 g kakaa
55 ml plnotučného mléka
55 ml smetany ke šlehání 33%
1 až 2 banány

Krém:
400 ml smetany ke šlehání 40%
100 g plnotučného tvarohu
1 PL moučkového cukru
50 g posekané čokolády

Postup:
Máslo s cukrem šleháme asi 10 minut, pak po jednom zašleháme vejce. Přidáme prosátou mouku, kakao a kypřící prášek, zašleháme. Nakonec přidáme smetanu s mlékem a opět zašleháme.
Pečeme na 190 °C 20 až 25 minut.
Po vychladnutí vyřízneme střed cupcaku, naplníme ho kouskem banánu.
Vychlazenou šlehačku vyšleháme s cukrem, pak zašleháme tvaroh, a nakonec vmícháme kousky čokolády.
Jeden cupcakes a středy cupcaků rozmačkáme a posypeme jimi nastříkaný krém.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

OKOLDOV MUFFINY S BANNEM A KOKOSEM 2

 

ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY S BANÁNEM A KOKOSEM

Přísady (na 12 až 16 muffinů):
210 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
4 g kypřicího prášku do pečiva
30 g strouhaného kokosu
130 g třtinového cukru
15 g kakaa
1 vejce
1 žloutek
95 ml kokosového mléka (dala jsem obyčejné)
95 ml rostlinného oleje
375 g rozmačkaných banánů
150 g hořké čokolády min.52 % (nasekané)
vanilkový extrakt

Postup:
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, ve druhé metličkou prošleháme vejce a ostatní "mokré" suroviny, obě směsi smícháme a máme hotovo.
Pečeme na 180 °C asi 25 minut.
(Jakmile zcela zchladnou, jdou hezky vyloupnout z papírových košíčků.)

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách apetitonline.cz

 

 



 

 

VELIKONON CITRONOV CUPCAKES 1

 

VELIKONOČNÍ CITRONOVÉ CUPCAKES

Přísady:
240 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
70 g změklého másla
50 g řepkového oleje
80 g cukru krupice
200 g plnotučného mléka
2 vejce
1/2 KL jedlé sody
2/3 KL kypřicího prášku do pečiva
1/3 KL mleté vanilky
1 KL vanilkového extraktu
kůra a šťáva z jednoho citrónu
špetka soli

Postup:
Všechny sypké suroviny smícháme v míse.
Cukr, citronovou kůru, máslo a olej prošleháme (cca 2 minuty, aby se suroviny spojily). Přidáme vejce, vanilkový extrakt a šťávu z citronu a opět krátce prošleháme (cca 1 až 2 minuty).
Zhruba polovinu sypké směsi zašleháme do těsta, přilijeme mléko a zbytek sypkých surovin. Krátce (LEHCE A RYCHLE) naposledy prošleháme.
Pečeme na 160 °C asi 18 minut.

Krém (1.část):
Nejdřív si připravíme citronovou ganache:

100 g kvalitní bílé čokolády
20 g másla
100 ml citronové šťávy (čerstvě vymačkané)
60 g cukru krupice
10 g medu

Čokoládu a máslo dáme do mísy a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Cukr a med utavíme v rendlíku na karamel. Přilijeme horkou citronovou šťávu a povaříme do úplného rozpuštění. Směs nalijeme na rozpuštěnou čokoládu a vymícháme do hladké emulze, pak prošleháme tyčovým mixérem. Necháme zchladnout, pak přikryjeme folií a dáme přes noc do lednice.

Krém (2.část):

250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání 40 %
citronová ganache
moučkový cukr dle chuti
potravinářské barvy (nemusí být)

Mascarpone a asi 2/3 citronové ganache společně vyšleháme do hladkého krému (můžeme trochu přisladit, ale smetana chuť krému ještě zjemní).
Přilijeme smetanu a společně vyšleháme do pevného krému.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:
https://www.instagram.com/reel/C4qrJ2CrcBy/...

https://vikendovepeceni.cz/.../vanilkove-cupcakes-s.../

 

 

Nenanuky 1

VANILKOVÉ NENANUKY/PEČENÉ NANUKY

Na korpus:
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
80 g cukr krystal
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (doporučuji od Grešíka)
60 ml oleje
120 ml podmáslí/kefíru
3 g kypřícího prášku do pečiva
1 KL jedlé sody
špetka soli

Na ganache:
60 g smetany ke šlehání
75 g bílé čokolády
1 KL vanilkového extraktu

Postup:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny (min. 5 minut), opatrně vmícháme vanilkový extrakt, olej a podmáslí. Nakonec vmícháme suché ingredience.
Těsto rozetřeme na plech, pečeme na 170° C cca 10 až 20 minut (podle velikosti plechu).
Smetanu s vanilkovým extraktem zahřejeme téměř k bodu varu, pak nalijeme na čokoládu a po chvilce rozmícháme.
Korpus rozemeleme, smícháme s ganache.
Mám silikonové formy na nanuky od Silikomartu, nechala jsem několik hodin v mrazáku.
Na namáčení jsem použila čokoládu Ruby Callebaut (rozpuštěnou s kakaovými máslem), na zdobení lentilky, želatinové bonbóny z Lidlu, lyofilizované maliny, pistácie.

 Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

BBOVKA S VAJENM LIKREM 1


BÁBOVKA S VAJEČNÝM LIKÉREM

Přísady:
250 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
230 g cukru krupice
250 ml rostlinného oleje (dala jsem máslovou Manku)
250 ml vaječného koňaku
50 g bramborového škrobu
5 vajec
1 vanilkový cukr
5 g kypřicího prášku do pečiva

Postup:
Vejce s oběma cukry vyšleháme do husté a světlé pěny (já šlehám cca 15 minut). Za stálého šlehání tenkým pramínkem zašleháme nejprve olej, pak koňak. Suché ingredience (mouku, škrob a prášek do pečiva) prosejeme a metličkou/ručním šlehačem zašleháme natřikrát.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160 °C asi 45 až 55 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://recepty.cuketka.cz/babovka-s-vajecnym-likerem/