Freee Doves Farm


trena babovka se smetanou








TŘENÁ BÁBOVKA SE SMETANOU

Přísady:
350 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
250 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
4 vejce
180 ml oleje
90 ml šlehačky
90 ml mléka
citronová kůra
2 lžíce rumu

Postup:
Žloutky a cukry vyšleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko a šlehačku.
Pak přimícháváme po lžících mouku s citronovou kůrou a rum.
Na závěr zlehka zapracujeme sníh z bílků.
Do malé misky můžeme oddělit část těsta, do kterého přidáme kakao.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

 

 

PERNKOV BBOVIKY S TENMI 1 1

 

PERNÍKOVÉ BÁBOVIČKY S TŘEŠNĚMI

Přísady:
200 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g cukru krupice
110 ml mléka
2 vejce
80 g rozpuštěného másla
3 g kypřícího prášku do pečiva
8 g kakaa
33 g medu
1 PL třešňové marmelády
1/2 KL mleté skořice
100 g třešní (vypeckovaných)

Postup:
Do jedné mísy nasypeme sypké suroviny (cukr, mouku, kypřicí prášek, skořici a kakao), v druhé míse smícháme mléko, žloutky, med, máslo a lžíci marmelády.
Ve třetí míse vyšleháme z bílků tuhý sníh. Sypkou směs spojíme s tekutou, pak opatrně vmícháme sníh a třešně nakrájené na menší/malé kousky.
Formu vymažeme a vysypeme moukou.
Pečou se na 180 °C zhruba 20 minut.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

 

 



 

 

 

Hrukov muffiny 1

HRUŠKOVÉ MUFFINY S OVESNÝMI VLOČKAMI
(bez lepku, mléka a vajec)

Bezlepkové pečivo obvykle velmi rychle stárne a na včerejším si už tolik nepochutnáte. Osvědčilo se mi do muffinů a litých buchet přidávat velké množství najemno nastrouhaného ovoce nebo zeleniny. Pečivo je pak vláčné, netvrdne a neosychá tak rychle.

Přísady:
350 g najemno nastrouhaných hrušek (3 menší nebo 2 veliké hrušky)
100 g bezlepkových ovesných vloček
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
50 g oleje
30 g cukru nebo rozinek
1/2 lžičky mleté skořice

Postup:
Hrušky oloupeme, nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními surovinami.
Pečeme na 180 °C alespoň 45 minut.
Nelekněte se, že muffiny ve formě téměř nenabydou. Nečekejte nadýchané suché piškotové těsto, ale hutnější a vláčné muffiny vonící po skořici.
Jsou výborné i uleželé na druhý den.


Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.






OECHOV KOLKY 1

 

OŘECHOVÉ KOLÁČKY

Přísady:
90 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
85 g mletých vlašských ořechů
130 g tmavého třtinového cukru
(já dávám 100 g světlého a 30 g kokosového)
125 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
2 velká vejce
půlky vlašských ořechů na ozdobu

Postup:
Všechny suroviny smícháme (nejdřív krátce prošlehám vejce s cukrem, pak přiliji máslo, zase krátce prošlehám, nakonec ořechy s moukou).
Těsto nalijeme do máslem vymazané formy na muffiny.
Pečou se na 170 °C asi 18 až 20 minut (zezlátnou a střed je pevný).
Po vytažení z trouby necháme vychladnout, pak opatrně vyndáme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala u Míši Landové.

 

 

 



 

 

 

Jablkovo mrkvov cupcake 1

 

JABLKOVO – MRKVOVÝ CUPCAKE

Přísady (na 26 ks):
300 g jablíček (nastrouhaných)
80 g mrkve (nastrouhané)
80 g oleje
120 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
3 celá vejce
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžička mleté skořice

Náplň:
250 g tvarohu Moravia
100 g másla Moravia
100 g zakysané smetany (bez škrobů)
1 lžíce cukru moučka (medu)

V míse vyšleháme tvaroh, sladidlo, zakysanou smetanu a máslo v jemný krém. Tímto krémem pak zdobíme povrch dortíků.

Náplň bez mléka:
1 plechovka kokosového mléka
4 lžíce javorového (nebo jiného) sirupu
½ sáčku vanilkového cukru

Plechovku kokosového mléka vložíme přes noc do chladničky. Nahoře zůstane vysoká vrstva tuhého kokosového krému, který všechen vybereme do mísy a vyšleháme s ostatními surovinami na přípravu náplně. Okamžitě po vyšlehání vložíme krém do zdobicího sáčku a zdobíme tím dortíky. Nazdobené cupcake vložíme do chladničky.

Postup:
V míse vyšleháme celá vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny.
Do nastrouhané mrkve nalijeme olej, přidáme nastrouhaná jablíčka promíchaná se skořicí. Do vyšlehané vaječné směsi střídavě opatrně přimícháváme mouku, jablíčka a mrkev s olejem. Touto směsí plníme do poloviny košíčky na muffiny a pečeme při 180 °C do světle růžova.
Po vychladnutí zdobíme krémem, který si můžeme připravit buď z tvarohu, nebo z kokosového mléka.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.