Freee Doves Farm


BBOVKA S VAJENM LIKREM 1


BÁBOVKA S VAJEČNÝM LIKÉREM

Přísady:
250 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
230 g cukru krupice
250 ml rostlinného oleje (dala jsem máslovou Manku)
250 ml vaječného koňaku
50 g bramborového škrobu
5 vajec
1 vanilkový cukr
5 g kypřicího prášku do pečiva

Postup:
Vejce s oběma cukry vyšleháme do husté a světlé pěny (já šlehám cca 15 minut). Za stálého šlehání tenkým pramínkem zašleháme nejprve olej, pak koňak. Suché ingredience (mouku, škrob a prášek do pečiva) prosejeme a metličkou/ručním šlehačem zašleháme natřikrát.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160 °C asi 45 až 55 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://recepty.cuketka.cz/babovka-s-vajecnym-likerem/

 

 

Velikonon oechov cupcakes 1

VELIKONOČNÍ OŘECHOVÉ CUPCAKES

Přísady (na 12 cupcaků):

240 ml Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (160 g)
160 ml mletých vlašských ořechů (60 g)
2 vejce
120 ml třtinového cukru (120 g)
120 ml rostlinného oleje
120 ml vaječného koňaku
4 g kypřícího prášku do pečiva
špetka skořice

Postup:
V jedné míse smícháme suché ingredience, ve druhé vyšleháme vejce, cukr a olej. Střídavě vmícháme moučnou směs a koňak – vždy dobře zašleháme.
Pečeme na 175 °C cca 15 minut (já pekla 20 minut). Špejlí zkontrolujeme, zda jsou cupcaky upečené.

Jogurtový krém:
400 g smetanového bílého jogurtu 10 % (po vykapání 200 až 220 g)
200 až 220 g smetany ke šlehání 40 %
45 g cukru krupice
1 KL vanilkového cukru
citrónová kůra
zelená/růžová gelová barva

Jogurt necháme přes noc vykapat (v lednici). Smetanu vyšleháme s oběma cukry do tuha, opatrně vmícháme jogurt a potravinářské barvivo.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

Muffiny s tvarohem 1

 

MUFFINY S TVAROHEM

Přísady:

200 g bezlepkové mouky Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
180 g cukru moučka
100 g rozpuštěného másla Moravia
250 g tvarohu Moravia
3 vejce
1 lžíce mléka
mletá skořice
sůl

Postup:
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, rozehřáté vlažné máslo, mléko, tvaroh, vejce, špetku soli, skořici dle chuti a vše dobře promícháme.
Těstem naplníme košíčky do dvou třetin a v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova upečeme.

 

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 



BBOVKA S MASCARPONE 1

 

BÁBOVKA S MASCARPONE

Přísady:
4 velká vejce
180 až 200 g cukru krupice
80 ml rostlinného oleje
125 g bílého jogurtu
250 g mascarpone
250 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
10 g kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
citrónová kůra
vanilková pasta Dr. Oetker

Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Při nižších otáčkách zašleháme olej, jogurt a mascarpone. Přidáme (podle chuti) citrónovou kůru a vanilkovou pastu. Nakonec vmícháme mouku se solí a kypřicím práškem.
Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 °C asi 35 až 40 minut (záleží na velikosti formy, takže zkontrolujeme špejlí).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://vikendovepeceni.cz/2019/01/babovka-s-mascarpone/

 

 

 

PAVOU CUPCAKES 1


PAVOUČÍ CUPCAKES

Přísady (12 cupcaků):
150 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
110 g másla pokojové teploty
110 g cukru krupice
3 g kypřícího prášku do pečiva
2 vejce pokojové teploty
25 g kakaa
55 ml plnotučného mléka
55 ml smetany ke šlehání 33 %

Krémová náplň vanilka Dr. Oetker – (návod přípravy na sáčku)
Čokoládová poleva
Sušenky Coppenrath Double Coooky (à la Oreo) bez lepku
 Kakaov Coooky s vanilkovou npln 1                                                          
Postup:
Máslo s cukrem šleháme asi 10 minut, pak po jednom zašleháme vejce. Přidáme prosátou mouku, kakao a kypřící prášek, zašleháme. Nakonec přidáme smetanu s mlékem a opět zašleháme.
Těsto nandáme do formy na cupcaky (muffiny), kterou jsme si vyložili papírovými košíčky a pečeme na 190 °C 20 až 25 minut.

Na vychladlé cupcaky rozetřeme krém, na který nakreslíme čokoládovou polevou 8 tenkých pavoučích nožek (začneme u kraje a pokračujeme do středu).
Kolečka sušenek od sebe oddělíme a odstraníme krém. Pomocí polevy přilepíme na kolečko „oči“. Takto ozdobenou sušenku umístíme na střed košíčku.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.