Freee Doves Farm


POMERANOV BBOVKA 1

POMERANČOVÁ BÁBOVKA

Přísady:
4 vajíčka
200 g cukru krystal
vanilkový cukr
špetka soli
200 ml oleje
350–400 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
prášek do pečiva
200 ml pomerančové šťávy (asi dva pomeranče)
2 lžičky strouhané pomerančové kůry

Postup:
- bílky vyšleháme do tuha se 100 g cukru krystal a špetkou soli
- žloutky vyšleháme do hustého krému se zbylými cukry
- vmícháme veškeré ostatní ingredience
- nakonec zlehka vmícháme sníh
- péct na 180 °C asi 45 min

Výborná je z těsta jak bábovka, tak i muffiny.
Pokud je mouky méně, bábovka je vlhčí.

 








 

Hrnkov muffiny s tvarohem a povidly 1

HRNÍČKOVÉ MUFFINY S TVAROHEM A POVIDLY

Hrníčkové recepty moc nemusím, ale pokud autor uvede objem hrnku, troufnu si vyzkoušet a při tom převést na gramy... Tyhle muffiny za vyzkoušení stojí, jsou naprosto LUXUSNÍ!!!
Upekla jsem je tento týden dvakrát, poprvé jsem při pečení spotřebovala tvarohovou náplň a meruňkový džem z dvojctihodných koláčků, dnes jsem připravila náplň podle receptu.

Na cca 12 až 16 muffinů:
215 g Freee Směs bílá bez lepku
150 g cukru krupice
1 vejce
150 ml mléka
75 ml rostlinného oleje
8 g holandského kakaa
10 g vanilkového cukru
6 g kypřícího prášku do pečiva

Tvarohová náplň:
125 g jemného tvarohu (v kostce)
1 žloutek
10 g vanilkového cukru
1 PL moučkového cukru
1/2 KL Zlatého klasu Dr. Oetker
strouhaná kůra z citrónu

Postup:
Vejce s oběma cukry vyšleháme elektrickým šlehačem, po částech přilijeme olej a mléko, nakonec metličkou vmícháme prosátou mouku, prosáté kakao a prášek do pečiva.
Do papírového košíčku dáme nejprve trochu těsta, pak tvarohovou náplň a lžičku povidel. Těsto dolijeme zhruba do 3/4 košíčku.
Pečeme ve formě na muffiny na 180 °C cca 20 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

Pernkov muffiny s ervenou epou 1

PERNÍKOVÉ MUFFINY S ČERVENOU ŘEPOU

Červená řepa patří mezi velmi zdravou zeleninu, která je zároveň cenově dostupná i v zimě. Ač působí obyčejně, jde o opravdovou superpotravinu. Dodá vám hořčík, železo, draslík, fosfor, vápník i vitamín C. Červený řepný pigment podporuje činnost jater a pomáhá proti ateroskleróze. Posiluje imunitu, pomáhá zlepšovat trávení. Staří Římané právem používali řepu nejen v kuchyni, ale i v léčitelství.
A aby muffiny obsahovaly i důležitý vitamín D, přidáváme do receptu ovesné mléko Oatie, které obsahuje doporučenou denní dávku déčka.

Přísady (na cca 10 muffinů):
250 g vařená červená řepa
210 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
200 ml ovesné mléko Oatie čokoládové (hnědý slon)
60 g cukr
40 g olej
1 polévková lžíce kypřicího prášku do perníku
½ lžíce kakaa (nebo karobu)

Postup:
Uvařenou červenou řepu nastrouháme najemno a v míse smícháme se všemi uvedenými surovinami. Těsto bude narůžovělé, ale nebojte, v troubě muffiny zhnědnou. Ani bystré děti nepoznají, jaká zelenina se v koláčcích skrývá.
Těsto nalejte do silikonových nebo papírových formiček a pečte na 200 stupňů 40 minut. Pak troubu vypněte a nechte muffiny ještě pár minut dojít. Každá trouba peče trochu jinak, proto berte čas pečení jako orientační. Zda jsou muffiny už hotové, zhruba poznáte pomocí špejle. Ale pro jistotu vytáhněte ještě jeden muffin z trouby, vyklopte ho a rozkrojte. Vevnitř by měl být vláčný, ale ne mazlavý.

 
Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.

 








 

Cupcakes s ovocem a jogurtovm krmem 1

CUPCAKES S OVOCEM A JOGURTOVÝM KRÉMEM

Přísady:
260 g (360 ml) Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
špetka soli
1/2 KL jedlé sody (cca 1,5 g)
1 velké vejce (63 až 73 g)
150 g (180 ml) cukru krupice
120 ml rostlinného oleje
240 ml kefíru/podmáslí
1 KL vanilkového extraktu
citrónový olej nebo kůra

Na krém:
400 g smetanového jogurtu (z Lidlu)
200 až 220 g smetany ke šlehání (40 %)
3 PL cukru krupice
1 KL vanilkového cukru
2 až 3 kapky citrónového oleje/kůra

V míse smícháme prosátou mouku, sůl a jedlou sodu.
Vejce prošleháme s cukrem, přidáme olej, vanilkový extrakt a citrónovou kůru a znovu prošleháme.
Postupně přidáme mouku (natřikrát) a kefír (nadvakrát).
Pečeme cca 15 až 20 minut na 170° C.

Na krém MUSÍTE NECHAT JOGURT VYKAPAT, nejlépe v lednici a přes noc! (Vykapala jsem 75 ml vody, přes sítko s perlanem.)
Protože se šleháním šlehačky moc zkušeností nemám, první se mi srazila. Před šleháním druhé jsem se poučila na internetu, šlehačku dala na pár minut do mrazáku (má mít cca 6 °C) a pak vyšlehala: zprvu na nejnižší obrátky, pak na maximum, a nakonec krátce na nejnižší výkon.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

Pernkov velikonon cupcakes 1

PERNÍKOVÉ VELIKONOČNÍ CUPCAKES
Konečně jsem i já upekla vynikající perníkové muffiny podle receptu Gabriela Bočková (recept jsem malinko poupravila). Čokoládový krém (lze vynechat) jsem připravila podle receptu Míši Landové. A z vynikajících muffinů mám luxusní velikonoční cupcakes!
Ta zelená vajíčka jsou oříšky (zakoupeno v Dianě), růžová vajíčka jsou jahodová Lindt a hnědá vajíčka jsou Kit Kat.

Na perníkové muffiny:
280 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
120 g cukru krupice
16 g kakaa
6 g kypřícího prášku do pečiva
2 vejce
100 g rozpuštěného másla
120 g hruškové dětské přesnídávky
150 ml mléka
6 g perníkového koření
meruňková marmeláda (náplň)

Vejce rozkvedláme s cukrem, přesnídávkou a mlékem. Přisypeme všechny suché ingredience, opět zamícháme, nakonec jsem přilila máslo.
Těstem naplníme půlku papírového košíčku, dáme lžičku marmelády, navrch lžíci těsta.
Pečeme na 180° C cca 20 minut.

Čokoládový krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
130 g másla pokojové teploty
100 g čokolády

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.