Freee Doves Farm


88281254 3544895372250465 7169154879292702720 o









MRAMOROVÝ CHLEBÍČEK Z PODMÁSLÍ

Přísady:
4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
200 g šlehaného podmáslí (v případě alergie na mléčnou složku použijte rostlinný jogurt nebo smetanu vyšlehanou s rostlinným mlékem)
180 g cukru krystal (220 g nebo kokosového cukru)
100 g oleje
2 balíčky vanilkového cukru
400 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
3 lžíce kakaa (přidáme do poloviny těsta)
čokoládová poleva

Postup:
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Žloutky, podmáslí, olej, vanilkový cukr a mouku vyšleháme. Tuhý sníh opatrně smícháme se žloutkovou směsí. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa. Nachystáme si chlebíčkovou formu (30 x 12 cm), vyložíme si jí pečícím papírem. Střídavě lijeme do formy světlé a tmavé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a vpich nezacelí, pokud nezacelí a nelepí je chlebíček hotový.
Chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit dle fantazie.



Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 

 

 

cupkakes











CUPCAKES ALA MÍŠA ŘEZY

Přísady:
106 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g másla
120 ml mléka pokojové teploty
56 g hořké čokolády (min. 60 %)
42 g kakaa
2 velká vejce
100 g cukru krupice
55 g třtinového cukru
1/2 KL jedlé sody
2 g kypřícího prášku do pečiva
špetka soli

Postup:
Máslo s čokoládou rozpustit, nechat lehce vychladnout. Celá vejce s oběma cukry vyšlehat do pěny, poté vmíchat rozpuštěnou čokoládu.
Nakonec vmíchat suché ingredience (natřikrát) a mléko (nadvakrát).

Tvarohový krém:
400 g tvarohu ve VANIČCE
(po odkapání 220 až 240 g)
220 až 240 g smetany ke šlehání 33%
3 až 4 PL krupicového cukru
1 KL vanilkového cukru

Přes noc vykapaný tvaroh lehce našlehat.
Smetanu vyšlehat s cukrem do tuha, opatrně vmíchat do tvarohu.

Čokoládová poleva:
50 g hořké čokolády
50 g smetany ke šlehání

Čokoládu zalít horkou smetanou.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

rychle muffiny









RYCHLÉ MUFFINY

Přísady:

1 kelímek zakysané smetany
1/2 kelímku oleje
3 vejce
1 kelímek Granka
1/2 kelímku cukru
1 vanilkový cukr
1 kelímek Freee Samokypřící směs bílá bez lepku

Postup:

Všechny ingredience smícháme a pečeme při 180 °C
asi 35 - 40 minut

 





33192605 1986375461435805 3898431549883809792 o









CITRONOVÁ BABETA "PEŘÍČKO"

Přísady:
4 vejce
220 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g Freee Chlebové směs bílá bez lepku
vanilkový pudinkový prášek
prášek do pečiva
50 ml vody
150 ml oleje
kůra z jednoho citronu
šťáva z jednoho citronu
špetka soli

Postup:
- troubu si zapneme a vyhříváme na 220 °C
- žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu vložíme do mísy a začneme šlehat
- postupně přiléváme olej
- ke vzniklé emulzi přisypeme směs mouky, pudinku a prášku do pečiva
- nyní vmícháme vodu
- nakonec přidáme opatrně sníh ušlehaný se solí
- hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy
- vložíme do vyhřáté trouby a ihned ztlumíme na 180 °C
- po vystydnutí babetu polijeme citronovou polevou a zdobíme čokoládou

Citronová poleva:
200 g moučkového přesátého cukru
4 lžíce citronové šťávy

- do citronové šťávy postupně metličkou přimícháváme moučkový cukr
- směs mícháme tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence

 

 

Kokosov bbovka 1


KOKOSOVÁ BÁBOVKA

Přísady:
120 g másla
200 g cukr krupice
3 vejce
250 ml šlehačky
250 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
100 g kokosu
prášek do pečiva

Postup:
- nejprve si vymažeme a vysypeme moukou bábovkovou formu (používám sádlo a rýžovou mouku)
- máslo, žloutky a cukr utřeme do bílé světlé pěny
- přidáme smetanu, kokos a mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme
- nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků
- pečeme asi 45 minut při 170 °C (jak jste zvyklí péci u své trouby)