Freee Doves Farm


cuketov muffiny

 

CUKETOVÉ MUFFINY

Přísady (na 32 ks):
18 dkg cukru moučka (nebo jiného sladidla)
3 vejce
2 dcl oleje
35 dkg Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
2 lžíce skořice
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
2 lžíce kakaa Dr.Oetker
hrst rozinek
hrst brusinek
kousky čokolády
42 dkg nahrubo nastrouhané cukety

Postup:
V první míse vyšleháme celá vejce s cukry, do druhé mísy nastrouháme cuketu, kterou smícháme s olejem a necháme chvilku odležet, ve třetí míse smícháme ostatní suroviny (mouku, kypřicí prášek, rozinky, brusinky, skořici, čokoládu a kakao). Do vyšlehaných vajec přimícháme cuketu s olejem a mouku s ostatními surovinami. Připravenou směsí plníme košíčky na muffiny a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Pak zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Když se nelepí, je hotové.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 



punov muffiny 1

PUNČOVÉ MUFFINY

Přísady (na cca 12 muffinů):
280 g Freee Samokypřící směs bíllá bez lepku
120 g cukru krupice
2 vejce
6 g kypřícího prášku do pečiva
100 g másla (rozpuštěného)
120 g jahodové dětské přesnídávky
125 ml plnotučného mléka
1 KL punčového aroma
rybízová/malinová marmeláda
červené potravinářské barvivo
Punčová poleva Dr. Oetker
punčový rozvar

Postup:
V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse metličkou prošleháme vejce, cukr, rozpuštěné máslo, přesnídávku a mléko. Nakonec vmícháme (rychle) mouku.
Do papírových košíčků dáme 2 PL těsta, zbytek pak obarvíme červenou potravinářskou barvou. Na světlé těsto dáme lžičku rybízové marmelády a obarvené těsto.
Pečeme na 180° C cca 20 minut.

Mezitím si připravíme punčový rozvar:
100 ml vody
150 g cukru krupice
50 ml rumu
2 KL punčového aroma
1/4 KL kyseliny citrónové
červená potravinářská barva

Vodu s cukrem svaříme, necháme chvilku vychladnout, pak přidáme zbývající suroviny a necháme zcela vychladnout.
Upečené muffiny jsem trochu seřízla, aby se punčový rozvar lépe vsákl. Pak jsem je potřela malinovou marmeládou (bez zrníček) a punčovou polevou.

 

 Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

Plnn velikonon muffiny 1

PLNĚNÉ VELIKONOČNÍ MUFFINY

Přísady (na cca 12 muffinů):
190 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
40 g mletých mandlí
150 g moučkového cukru
2 vejce
125 ml mléka/smetany
70 g rozpuštěného másla
kůra z 1/2 pomeranče
3 g kypřícího prášku do pečiva

Postup:
Prosátou mouku, prášek do pečiva a cukr promícháme, přidáme vejce, mléko a máslo, metličkou prošleháme, nakonec přisypeme mandle a kůru.
Pečeme na 180 °C 20 až 25 minut.
Po vychladnutí pomocí kulatého vykrajovátka a lžičky vytvoříme důlek, ten naplníme řidším vanilkovým pudinkem.

 

 Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 lehakov bbovka 1

ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA

Recept mě zaujal, protože do těsta se dává ušlehaná smetana, jinak žádný tuk.

Přísady:
225 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
160 g cukru krupice
190 ml smetany ke šlehání
3 vejce
3 g kypřícího prášku do pečiva
vanilkový extrakt
citrónová kůra
rum (já dala 2 PL)

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
Smetanu ušleháme na volnější šlehačku a přidáme do vajíčkové směsi.
Po částech vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Nakonec rum dle chuti.
Pečeme na 170° C cca 20 minut, poté snížíme teplotu na 160° C 20 až 30 minut.

 
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

Brumci 2

BRUMÍCI (bez lepku, mléka a vajec)

Pokud vám nevadí mléčné výrobky můžete v receptu použít normální plnotučný bílý jogurt.

Přísady (na 6 Brumíků):
100 g bílého jogurtu (my jsme měli kokosový Planton)
50 g najemno nastrouhané cukety
40 g cukru
30 g oleje
70 ml vody nebo mléka
110 g mouky Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
šťáva z půlky citronu

Postup:
V míse promícháme jogurt, cuketu, cukr a olej, poté přidáme vodu, mouku, sůl a prášek do pečiva. Nakonec těstu dodáme šmrnc šťávou z půlky citronu.
Těsto by mělo přesně vystačit na 6 Brumíků. Silikonovou formu nemusíme vymazávat, půjde pěkně vyklopit i tak. Pečeme při 200 stupních 35-40 minut.

 

Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.