Freee Doves Farm


CUPCAKES ALA NETOPR 2

 

CUPCAKES ALA NETOPÝR (kávové cupcakes)

Přísady (na 12–16 cupcaků):
120 ml horké kávy
120 ml kakaa holandského typu (cca 52 g)
240 ml Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (cca 180 g)
1 KL kypřícího prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
2 g soli
120 ml mléka
1 velké vejce
60 ml rostlinného oleje
180 ml cukru krupice (cca 180 g)

Postup:
Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. K horké kávě přidáme kakao a dobře rozmícháme, aby nezůstaly kousky.
Ve větší misce smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a cukrem, dobře promícháme.
V jiné misce společně promícháme mléko, olej a vejce. Polovinu této směsi přilijeme k mouce. Prošleháme do krémova (na střední výkon). Zbytek mléčné směsi přidáme ke kávě s kakaem a společně vlijeme do těsta. Krátce prošleháme.
Těsto (hodně tekuté) rozdělíme do připravených košíčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů na 5 minut, pak teplotu stáhneme na 165 stupňů a pečeme dalších ca. 12-15 minut (kontrola špejlí).
Po upečení necháme muffiny chvíli chladnout ve formě, pak opatrně přendáme na mřížku.

Krém:
250 ml smetany ke šlehání 33%
125 g bílé čokolády
1 až 2 KL rozpustné kávy
2 PL mascarpone

Smetanu zahřejeme, rozmícháme v ní kávu a nalijeme na bílou čokoládu. Necháme chvilku odstát a pak vymícháme do hladka. Směs ještě promixujeme tyčovým mixérem a dáme do lednice alespoň na 8 hodin vychladit.
K vychlazenému základu přidáme dvě lžíce mascarpone a vyšleháme (na střední otáčky) do krému. Ke konci dáme pozor, aby se nepřešlehal.
Krém si přendáme do sáčku se zdobící trubičkou, nastříkáme na muffiny a přidáme „očička“ (Candy eyes white) a bezlepkové sušenky Oreo jako křídla.

Kakaov coooky 1 2
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala u Míši Landové na stránkách vikendovepeceni.cz

  

 

 

 

 

DOV BBOVKA 1

DÝŇOVÁ BÁBOVKA

Přísady:

150 g másla Moravia (bezmléčného nebo bezlaktózového tuku)
300–350 g dýně (nastrouhané na hrubém struhadle)
1 lžíce skořice
3 vejce
150 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
špetka soli
4 lžíce oleje

Postup:
Nejprve si nastrouháme dýni (máslová, hokaido nebo jiná). Do nastrouhané dýně nalijeme 4 lžíce oleje a necháme odležet. Celá vejce vyšleháme s cukry a rozpuštěným máslem do pěny, přidáme nastrouhanou dýni s olejem a opatrně přimícháme mouku se solí a skořicí. Touto směsí naplníme bábovkovou formu, kterou jsme vytřeli olejem a vysypali bezlepkovou moukou. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Když se nelepí, je hotové.
Tato bábovka je až 4 dny krásně vláčná a po vytažení z mrazáku má pořád svoji chuť i konzistenci.

 

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 






 

 

88281254 3544895372250465 7169154879292702720 o

 

 

 

 

 

 



GHOST CUPCAKES

Přísady (na 12 až 18 muffinů
):
180 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
150 g Freee Směs bílá bez lepku
160 g cukru krupice
36 g holandského kakaa
1 KL kypřícího prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
85 g másla
120 g nasekané hořké čokolády
300 ml podmáslí/zakysané smetany/jogurtu
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (skvělý je od Grešíka)

Na duchy:
lízátka
fondán
černá potravinová barva Dr. Oetker

Fondán rozválíme a vykrájíme kolečka. Kolečkem překryjeme lízátko, které pak zapíchneme do cupcaku. Černou potravinovou barvou namalujeme "duchovi" oči.
 
Postup:
Ve větší míse smícháme mouky, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Ve vodní lázni/mikrovlnce rozpustíme máslo a 60 g čokolády.
V další míse rozšleháme metličkou vejce, podmáslí a vanilkový extrakt.
V suché směsi uděláme důlek, nalijeme podmáslí a čokoládu, lehce promícháme (ne do hladka) a nakonec vmícháme zbylých 60 g čokoládu.
Pečeme na 190° C cca 14 až 18 minut (nepřepéct).


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

VESTKOV MUFFINY S DROBENKOU 2

 

ŠVESTKOVÉ MUFFINY S DROBENKOU

Přísady (na 12 muffinů):
160 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
40 g mandlové mouky
(nebo 200 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku)
100 g třtinového cukru
90 ml rostlinného oleje
120 ml zakysané smetany (cca 130 g)
2 vejce
1 vanilkový cukr
4 g kypřícího prášku do pečiva
1 KL mleté skořice
1 PL rumu
špetka soli
6 švestek

Postup:
V míse smícháme suché suroviny.
V další míse metličkou prošleháme vejce s oběma cukry (já to asi po dvou minutách vzdala a vzala si ruční šlehač). Přidáme suché suroviny, vmícháme olej, zakysanou smetanu, rum a mletou skořici (všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu).
Asi 2/3 těsta rozdělíme do muffinových košíčků, přidáme nakrájené švestky a zalijeme zbytkem těsta.

Drobenka:
35 g studeného másla
10 g cukru krupice
20 g domácího perníku na strouhání
20 g bezlepkových sušenek
1 KL mleté skořice

Muffiny dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut.
Po vytažení z trouby ihned polijeme rozpuštěným máslem (50 g) a rumem (2 PL).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

 

DOV MUFFINY S OECHOVOU DROBENKOU 2

 

DÝŇOVÉ MUFFINY S OŘECHOVOU DROBENKOU

Přísady:
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
3 g kypřícího prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
190 g třtinového cukru
70 g sekaných pekanových (vlašských) ořechů
1/4 KL muškatového oříšku
1 a 1/2 KL mleté skořice

Všechny suché ingredience smícháme ve velké míse a dáme stranou.

Dále budeme potřebovat:
2 velká vejce
250 g dýňového pyré
120 ml rostlinného oleje
Vejce, pyré a olej prošleháme metličkou. Stěrkou vmícháme suché ingredience.

Drobenka:
50 g jemně mletých vlašských ořechů
80 g třtinového cukru
1 KL mleté skořice
45 g změklého másla
35 g strouhaného bezl. perníku (recept na perník najdete v záložce Recepty/Pečivo)
20 g kokosové mouky

Postup:
Lžící naplníme muffinové košíčky, těsto posypeme drobenkou.
Dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. (Špejlí zkontrolujeme, zda je těsto upečené.)
Ihned po vytažení z trouby polijeme rozpuštěným máslem s rumem (dala jsem 15 g másla a 1 PL rumu a bylo toho málo).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.