Freee Doves Farm


LINECK SRDKA 1

 

LINECKÁ SRDÍČKA

Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
55 g Freee Směsi bílé bez lepku
125 g másla
1 žloutek
60 g moučkového cukru
citrónová kůra

Sníh:
4 bílky
360 g moučkového cukru (i méně)

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme přes noc do lednice.
Linecká srdíčka předpečeme v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
Bílky s cukrem začneme šlehat v páře, jakmile se utvoří pevný sníh, odstraníme z páry a šleháme do vychladnutí. Sníh přendáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a naneseme na linecké cukroví. Vrátíme do trouby a dopečeme (já jsem pekla na 120 °C asi 30 minut, doporučuji hlídat).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

CUKROV S VAJENM LIKREM 1

 

CUKROVÍ S VAJEČNÝM LIKÉREM

Těsto:
270 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
130 g Freee Směsi bílé bez lepku
6 g kypřicího prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
2 PL vaječného likéru
2 žloutky
200 g změklého másla

Těsto necháme přes noc odpočinout. Pečeme na 180 °C asi 8 minut.

Krém:
1x Krémová náplň vaječný koňak Dr. Oetker
200 ml studeného plnotučného mléka
3 PL moučkového cukru
125 g změklého másla

V míse vyšleháme krémovou náplň s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.oetker.cz/receptare/r/cukrovi-s-vajecnym-likerem

 

 

MEDOVNKY 1

 

MEDOVNÍČKY

Přísady:
100 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
100 g Freee Směsi bílé bez lepku
120 g medu
80 g moučkového cukru
1/2 vaječného žloutku (dala jsem celý)
2 KL mléka
jedlé sody na špičku KL

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme odpočinout do druhého dne.
Pečeme na 170 °C asi 6 až 8 minut.

Krém:
125 g másla
100 g karamelového Salka

Máslo utřeme se Salkem. Krémem, po slepení, tence potřeme i horní díl medovníčku, který pak otlačíme v nahrubo nasekaných oříškách.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

KVOV SRDKA I

 

KÁVOVÁ SRDÍČKA

Přísady:
65 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
35 g Freee Směsi bílé bez lepku
80 g mandlové mouky
120 g másla (na kostičky)
60 g třtinového cukru
1 žloutek
1/2 KL citrónové kůry
1 PL instantní kávy

Těsto necháme přes noc odpočinout v chladu. Vykrojená srdíčka pečeme na 180 °C asi 8 až 10 minut.

Krém:
100 g změklého másla
1 PL třtinového cukru
1/2 PL kakaa
1 KL vanilkové pasty
80 g rozpuštěné tmavé čokolády (použila jsem Callebaut cappuccino)

V míse vyšleháme máslo s cukrem do nadýchané pěny, pak zašleháme kakao, vanilkovou pastu a rozpuštěnou čokoládu.

Na dokončení:
čokoláda Callebaut cappuccino
bílá čokoláda

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách https://tchiboblog.cz/recept-kavove-cukrovi/

 

 

SCHWARZWALDSK DORTKY 2

 

SCHWARZWALDSKÉ DORTÍČKY
Přísady:

230 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
110 g Směsi bílé bez lepku
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 vejce
1 PL kakaa (8 g)

Náplň:
200 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání 40%
višňová/třešňová marmeláda (já dala i zbytek rybízové)

Na polevu:
100 g mléčné/hořké čokolády
15 g kakaového másla

Na posypání:
nastrouhaná/nasekaná čokoláda

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme přes noc odpočinout do lednice. (S těstem se krásně pracovalo.) Vyválíme si plát silný cca 4 mm, pečeme na 180 °C asi 8 minut.
Krém (ganache) si připravíme tak, že ohřátou smetanu nalijeme na rozlámanou čokoládu, vymícháme dohladka a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Na druhý den vyšleháme. (Mně krém chyběl, musela jsem si přidělat druhý, takže doporučuji rovnou z dvojité dávky nebo alespoň z jedné a půl dávky.)
Slepená kolečka jsem dala vychladit, pak jsem je namočila do rozpuštěné čokolády a posypala nastrouhanou čokoládou (lepší je sypat lžičkou, v ruce rychle měkne).
Nakonec pomocí pevného sáčku s ustřiženou špičkou naneseme marmeládu.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.