Freee Doves Farm


PERNKOV KOL S RYBZEM 1


PERNÍKOVÝ KOLÁČ S RYBÍZEM
(V receptu je uvedena celá dávka, stačila by poloviční. Pokud uděláte celou, je možné ze zbytku vykrájet perníčky).

Přísady:
160 g Freee Směs bílá bez lepku
160 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
80 g Freee Rýžová mouka bez lepku
20 g vanilkového cukru
140 g moučkového cukru
2 vejce
132 g medu
70 g rozpuštěného másla
16 g holandského kakaa
3 g jedlé sody
1 PL perníkového koření
2 KL mleté skořice

400 g červeného rybízu/borůvek
rybízová marmeláda

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Zabalené do potravinové fólie necháme do druhého dne v lednici.
Z těsta vyválíme placku cca 5 mm silnou, vykrojíme velký kruh. Ten pomažeme marmeládou a posypeme ovocem (zhruba 3 cm od okraje necháme těsto volné, budeme přes ovoce přehýbat volné okraje těsta). Ovoce podle chuti/potřeby pocukrujeme. Můžeme ozdobit malými perníčky.
Pečeme na plechu s pečicím papírem na 180 °C 20 až 30 minut.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.





Pizza 1

PIZZA
(bez lepku, vajec a třeba i bez mléka, pokud použijete veganský sýr)

Přísady (na 1 velkou pizzu):
300 g vlažné vody
1 lžička lněného semínka
1 lžička chia semínka
1 lžička sušeného droždí
15 g olivového oleje
1 lžička soli
280 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku

Řídké těsto nandáme lžící na plech s pečicím papírem a rozetřeme lžící do stran. Poklademe tím, co máme na pizze rádi.
Pečeme na 230 °C.

 






KEHK SROV TYINKY 1


TUZE NÁVYKOVÉ TYČINKY

Přísady (poloviční dávka):
170 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
100 g Freee Směs bílá bez lepku
1 žloutek
75 g másla
25 g sádla
25 g máslové Hery
125 g uzeného sýru
5 g soli
1 KL grilovacího koření
6 g kypřícího prášku do pečiva
50 ml smetany ke šlehání
česnek (dala jsem sušený)

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které hned vyválíme na cca 3 mm plát.
Rádýlkem nakrájíme tyčinky, na plechu je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí, semínky, kmínem, …
Pekla jsem na 180 °C cca 15 minut.

(Po vytažení z trouby nechte na plechu zcela vychladnout.)

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách www.toprecepty.cz.

 

 

BRAMBOROVO 1

 

BRAMBOROVO-SÝROVÉ CHUŤOVKY

Přísady (na cca 4 plechy):
170 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
150 g uzeného sýra
150 g másla
150 g brambor (uvařených ve slupce)
3 g soli

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, vyválíme placku asi 3–4 mm silnou a vykrajujeme libovolné tvary. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme (sezam, kmín, mák + hrubozrnná sůl - těsto je méně slané).
Pečeme na 180 °C dozlatova (cca 13 minut).


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

Mocca cukrov 1


MOCCA CUKROVÍ

Přísady:
220 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
100 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
200 g másla
1 vejce
110 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 KL mleté kávy (já dala 2 KL)

Postup:
Vypracujeme hladké těsto. Rozválíme natenko a vykrajujeme oválky (nebo jiné tvary).
Pečeme na 180 °C, 6-7 minut dorůžova.
Polovinu vychladlých oválků potřeme polevou (nebo do ní namočíme). Slepujeme krémem vždy jedem oválek s polevou a jeden suchý. Vršek s polevou můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo jiným zdobením.

Krém:
250 g másla
140 g moučkového cukru
4 PL uvařené silné kávy
trochu čerstvě mleté kávy

Změklé máslo, cukr a kávu ušleháme do pěny.

Poleva:
1 bílek (cca 25 g)
65 g moučkového cukru
1/4 KL mleté kávy

Bílek s prosátým cukrem utřeme vařečkou do hladké hmoty. Vmícháme kávu, a ještě chvíli třeme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.