Freee Doves Farm


17904082 1472573142816042 1141483428879308749 n









MAKOVO - OŘÍŠKOVÝ BERÁNEK BEZ LEPKU

Ingredience:
4 vejce
špetka soli
200 g cukru
vanilkový cukr
150 g rozpuštěného másla
150 g mléka
kůra z 1 citronu
100 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku (nebo Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku)
125 g mletých ořechů
75 g mletého máku
prášek do pečiva

Postup:
- bílky si vyšleháme do tuha se 100 g cukru a špetkou soli
- žloutky vyšleháme se zbylými cukry do hustého krému
- vmícháme máslo, mléko a citronovou kůru
- přimícháme suché ingredience
- nakonec zlehka vmícháme sníh
- pečeme na 180 °C asi 45 min

Pokud máte menšího beránka, můžete péci zbytek těsta v jakékoliv jiné formě nebo jako muffinky

 

kokosove strojkove









KOKOSOVÉ STROJKOVÉ

Přísady:
300 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku (nebo 300 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku + 1/3 lžičky xanthanové gumy)
120 g tuku (Hera nebo máslo)
120 g kokosové moučky
100 g moučkového cukru s vanilkou (vanilka nemusí být)
1 vejce
moučkový cukr s vanilkovým cukrem na obalování

Postup:
Mouku, tuk, kokosovou moučku, cukr a vejce dáme na vál a vypracujeme těsto. Necháme chvíli v lednici odpočinout, po vyndání prohněteme, aby těsto změklo a pak pomocí strojku (mlýnek na maso s přídavnou formičkou) tvoříme ježaté nudličky, ze kterých tvarujeme tvary podle libosti (rohlíčky, tyčky, kolečka apod.) Dáváme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme asi na 160 stupňů až začnou růžovět až lehce hnědnout některé špičky rohlíčků. Vystydlé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.






strapate hvezdicky








STŘAPATÉ HVĚZDIČKY

Přísady:
300 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku (nebo 300 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku + ½ lžičky xanthanu)
80 g cukru moučka
180 g másla nebo Stelly pro bezmléčnou variantu
kůra z ½ citronu
čokoládová poleva (trocha ztuženého tuku, hořká čokoláda,
pro bezmléčnou variantu bez obsahu mléčných složek)
jemně strouhaný kokos
pikantní džem

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky.
Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve poté jej přendáme. Polovinu hvězdiček potřeme čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Poté slepujeme jednu čistou a jednu ozdobenou hvězdičku pikantním džemem, nejlépe rybízovým nebo lineckou směsí.