Freee Doves Farm


BRAMBORKY 1

 

BRAMBORÁKY

Přísady:
750 g syrových brambor
40 g Freee Směsi bílé bez lepku
40 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
1 vejce
100 ml horkého mléka
3 stroužky česneku
1 PL sušené majoránky
1 KL drceného kmínu
1 KL soli
sádlo na opékání

Postup:
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a necháme asi 3 minuty stát. Slijeme vyloučenou vodu a brambory ještě trochu vymačkáme. Poté je zalijeme horkým mlékem a přidáme ostatní ingredience. Dobře promícháme.
Opékáme na středním plameni dozlatova.

 

Inspirace ze stránek kucharkaprodceru.cz

 

 

 

MAKOV CUKROV 1

 

MAKOVÉ CUKROVÍ

Přísady:
100 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
50 g Freee Směsi bílé bez lepku
150 g másla
85 g cukru
65 g kukuřičného škrobu
85 g mletého máku
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (doporučuji od Grešíka)

Na dokončení:
moučkový cukr
marmeláda

Postup:
V míse vyšleháme změklé máslo a cukr, přidáme vejce a vanilkový extrakt a znovu prošleháme. Na nejnižší výkon zašleháme mouku, kukuřičný škrob a mletý mák. Pomocí lisu na těsto vytvoříme např. kytičky.
Pečeme na 160 °C cca 8 až 12 minut. Po zchladnutí naplníme střed sušenek marmeládou a pocukrujeme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

MKK PERNKY 2

 

MĚKKÉ PERNÍČKY

Přísady:
250 g Freee Směs bílá bez lepku
130 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
120 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku
(nebo 250 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku)
5 PL medu
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
200 g moučkového cukru
2 PL kakaa (16 g)
2 PL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1/4 KL kypřícího prášku do perníku (vynechala jsem)

Postup:
Vejce, med a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme suché ingredience a vypracujeme hladké těsto. Necháme přes noc odpočinout.
Pečeme na 170 °C cca 5 až 6 minut.
Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

MAKOV ROHLKY 2

 

MAKOVÉ ROHLÍČKY

Přísady:
170 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
80 g Freee Směsi bílé bez lepku
100 g mletého máku
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
200 g másla
1 žloutek
špetka soli

Postup:
Moučkový cukr a obě mouky prosejeme do mísy, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici odpočinout, i do druhého dne.
Pečeme na 160 °C cca 12 až 13 minut.
Po upečení necháme rohlíčky na plechu lehce zchladnout, poté je pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Z plechu rohlíčky přendáváme vychladlé (nebudou se lámat).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vanocnisen.cz.

 

 

SLEPOVAN CUKROV S MATCHA AJEM 1


SLEPOVANÉ CUKROVÍ S MATCHA ČAJEM

Přísady:

160 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
2 balíčky matcha pudinku Amylon (80 g)
(nebo 240 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku)
80 g loupaných mandlí
5 g matcha čaje
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
200 g másla
1 žloutek
Na slepení marmeláda. 

Postup:
Mandle opečte nasucho v pánvi a nechte je vychladnout. Poté je rozmixujte v mixéru na jemnou mandlovou moučku.
Ve velké míse smíchejte mouku, špetku soli, matcha čaj, nasekané mandle a oba cukry. Poté přidejte na kousky pokrájené máslo. Zapracujte jej pomocí prstů do mouky, a nakonec zapracujte žloutek.
Hotové těsto rozdělte na polovinu, zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout (ideálně přes noc).
Těsto vyválejte na moukou poprášené pracovní desce na plát silný asi 3 až 5 mm a vykrajujte tvary.
Vykrájené tvary vyskládejte postupně na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, každý plech asi 10 minut.
Vychladlé cukroví slepte marmeládou a nechte odležet na chladném místě.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách prozeny.cz.