Freee Doves Farm


OECHOVO rozinkov trubiky 3

 

OŘECHOVO-ROZINKOVÉ TRUBIČKY

Přísady (na cca 35 kousků):
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
120 g Freee Směsi bílé bez lepku
110 g másla/Hery
60 g rozinek (rozemlít)
80 g moučkového cukru
30 g vlašských ořechů
2 žloutky

Postup:
Těsto si připravíme den předem. Pomocí vykrajovátka nebo rádýlka vykrájíme obdélníky (6 x 4 cm). Před namotáváním na kovové trubičky je potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Necháme je trochu vychladnout a pak jdou krásně sundat.
Rozpustíme si čokoládu s kouskem tuku. Namáčíme v ní konce trubiček, necháme je zaschnout a poté plníme krémem. Uchováváme v lednici.

Krém:
200 g cukru krupice
2 žloutky
2 celá vejce
1 PL vanilkového cukru
250 g másla

Všechny suroviny kromě másla dáme do mísy a vyšleháme nad párou, dokud nemáme napěněný hustější krém (trvá to asi 15 minut). Necháme vychladnout, poté do něj zašleháme máslo (pokojové teploty).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách sladkavanilka.cz.

 

 

SACHER CUKROV 3

 

SACHER CUKROVÍ

Přísady (na poloviční dávku):
140 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
70 g Freee Směsi bílé bez lepku
140 g změklého másla
2 žloutky
70 g moučkového cukru
8 g kakaa
1/2 KL vanilkové pasty
1/4 KL citrónové kůry

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, to dáme do lednice odležet do druhého dne.
Cukroví pečeme na 170 °C asi 8 minut.
Po vychladnutí horní kolečka namočíme do rozpuštěné čokolády.
Slepujeme meruňkovou marmeládou.

 

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

Tvarohov teky 1

 

TVAROHOVÉ "ŠÁTEČKY/TAŠTIČKY"

Přísady:
250 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
250 g tvarohu v alobalu
250 g másla

vejce na potření
marmeláda, povidla, ořechy, ochucený tvaroh, …
moučkový cukr

Postup:
Všechny tři suroviny zpracujeme v těsto, dáme do lednice vychladit (stačí hodinka).
Těsto vyválíme na slabší plát. Nakrájíme čtverečky (nebo vykrojíme různé tvary), do středu dáme oblíbenou náplň, přehneme nebo zakryjeme druhou částí. Strany dobře přitiskneme, aby nám marmeláda/náplň při pečení nevytekla. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme na 180 °C asi 20 až 25 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

  

 

 

 

 

KAKAOV LINECK PLNN KARAMELEM 1

 

KAKAOVÉ LINECKÉ PLNĚNÉ KARAMELEM

Přísady (těsto):
190 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
90 g Freee Směsi bílé bez lepku
200 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
30 g kakaa
1 vejce

čokoláda na polevu/zdobení

Postup:
Sypké suroviny prosejeme do větší mísy, zapracujeme vejce a máslo. Těsto dáme do lednice odležet do druhého dne.
Cukroví pečeme na 160 °C asi 8 až 10 minut.
Vychladnutá horní kolečka pocákáme čokoládou.

Karamel:
80 g cukru krupice
2 PL vody
150 g smetany ke šlehání 31%

Na karamel dáme do kastrůlku cukr s vodou a necháme karamelizovat na mírném ohni (nemícháme).
Jakmile začne cukr hnědnout a zcela se rozpustí, opatrně na něj nalijeme smetanu a sporák dáme na nejvyšší stupeň. Vaříme, dokud se karamel nerozpustí a vše se nespojí (mícháme). Jednu až dvě minuty povaříme, sundáme z plotny a necháme zcela vychladnout. Pak dáme karamel vychladit na 30 minut do lednice.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách mamapecedoma.com.

 

 

ARADOV CUKROV 1

 

ARAŠÍDOVÉ CUKROVÍ

Přísady:
120 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
50 g Freee Směsi bílé bez lepku
100 g tuku
100 g arašídové mouky/mletých nesolených arašídů
50 g medu
1/4 KL mleté kávy

Dále:
čokoláda
kakaové máslo
arašídová pomazánka/Nugeta/marmeláda
sekané nesířené arašídy

Postup:
Vypracované těsto necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc).
Vykrájené tvary dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 170 °C asi 7 minut.
Polovinu upečených tvarů namočíme do čokoládové polevy (nalámanou čokoládu a tuk rozehřejeme ve vodní lázni) a ihned posypeme sekanými arašídy. Slepujeme oříškovou pomazánkou nebo marmeládou.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách nejrecept.cz.