Freee Doves Farm


121692152 4536417376431588 527679074491542101 n








DORT S MASCARPONE

Přísady:
4 vajíčka
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
špetka soli
40 g kakaa
120 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku

Postup:
Bílky ušleháme s cukry do pevného sněhu, poté zlehka zašleháme olej.
Postupně vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň).
Přidáme horkou vodu a už jen lehce zamícháme.
Nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem (opět na nízký stupeň) mouku smíchanou s kakaem.
Připravenou hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180°C.

Krém:
100 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového cukru
250 g tvarohu (kostka)
250 g mascarpone
250 ml 33% smetany
100 g hořké čokolády

Postup:
Tvaroh s cukry vyšleháme dohladka.
Na nízký stupeň postupně zašleháme mascarpone.
Nakonec přiléváme smetanu a pomalu ji zašleháme až vznikne kompaktní hmota.
Čokoládu, rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme za chodu šlehače do hotového krému.
Korpus prořízneme na půl, natřeme marmeládou a následně krémem, krémem obmažeme i vrch a boky dortu a dáme dobře vychladit.

 

 

37646169 2090253227714694 460549549308510208 o








PAŘÍŽSKÝ DORT S BORŮVKAMI

Přísady:
3 vejce "L"
200 g pískového cukru (třtinový nejlépe)
9 lžic horké vody
50 g kakaa
100 g Freee Směs bílá bez lepku
7 g prášku do pečiva
marmeláda

Pařížská šlehačka:
- dvě šlehačky svaříme s 200 g hořké čokolády
- po vychladnutí na druhý den vyšleháme a zdobíme dort

Postup:
- vyšlehat žloutky s cukrem, přidávat po lžících horkou vodu, šlehat do hustší kompaktní hmoty
- přimíchat mouku, kakao a prášek do pečiva
- nakonec zlehka vmíchat sníh z bílků
- péct ve vysypané dortové formě při 180 °C (zkouška špejlí)
- vychladlý korpus potřeme marmeládou, pak pařížskou šlehačkou a na závěr polijeme čokoládou a poklademe borůvkami

 

19059157 1545401805533175 3790258735063970236 n








ROLÁDA

Přísady:
5 vajíček
150 g Freee Směs bílá bez lepku
150 g krystalového cukru
2 lžíce oleje

Postup:
- ušleháme bílky s cukrem
- postupně přidáme žloutek po žloutku
- olej
- nakonec zlehka vmícháme mouku
- pečeme na 180 °C do zlatova
- natřeme marmeládou a stáčíme ještě teplou
- nazdobíme jahodami a šlehačkou

 

17622096 1455484567858233 1350879790811278326 o








ANANASOVÝ DORT

Přísady (korpus):
8 vajec
200 g krystalového cukru
vanilkový cukr
250 g Freee Směs bílá bez lepku
1/2 prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli

- bílky vyšlehat do tuha se 100 g cukru a špetkou soli
- žloutky vyšlehat do hustého krému se zbylými cukry
- vmíchat mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou
- nakonec zlehka vmíchat sníh
- péct na 180 °C asi 45 min (zkouška špejlí)
- vyklopený, zchladlý 2 x prokrojit

Náplň:
6 vajec
400 g krupicového cukru
300 ml mléka
6 plátků želatiny
100 ml šťávy z ananasového kompotu
350 g drceného ananasu (scezené kousky)
200 ml šlehačky

- do ananasové šťávy namočit želatinové plátky, ať nabobtná
- celá vejce vyšlehat s cukrem do pěny (zdvojnásobí původní objem)
- přilít mléko a vše promíchat
- přelít do kastrolu a na plotně vařit na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí
- po odstavení rozpustit v horké hmotě nabobtnalou želatinu a drcené kousky ananasu
- do vlažné hmoty nakonec vmíchat vyšlehanou šlehačku

- jeden dortový plát vložit do původní formy vyložené po obvodu fólií (dala jsem celofán dvojmo)
- pokropit ho šťávou z kompotu
- nalít polovinu tuhnoucí náplně
- přiložit druhý plát a nalít na něj zbylou náplň
- vše přiklopit třetím plátem
- uložit nejlépe přes noc v chladu

Zdobení:
- ztuhlý korpus vyjmout z formy
- ušlehat šlehačku se ztužovačem šlehačky, případně osladit dle chuti
- celý korpus potřít šlehačkou a dozdobit ananasem či jiným ovocem a zbylou šlehačkou

 

vikendovy misa dort bez lepku








VÍKENDOVÝ MÍŠA DORT

Přísady:
4 vajíčka
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
špetka soli
40 g kakaa
120 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku

Postup:

- bílky ušleháme s cukry do hodně pevného sněhu
- do sněhu lehce zašleháme olej
- dále vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň)
- přidáme horkou vodu (už jen lehce vmícháme)
- nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem opět na nízký stupeň mouku s kakaem
- připravenou hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
- pečeme na 180 °C

Krém:
800 g smetany ke šlehání (33 %)
500 g tvarohu (kostka, NE vanička)
150 g moučkového cukru
1 sáček želatiny v prášku Dr. Oetker
1 vanilkový cukr

Postup:
- želatinu zalijeme asi 100 ml studené vody a necháme nabobtnat
- šlehačku vyšláme společně s cukry do polotuha
- pak zašleháme tvaroh
- ̌želatinu zahřejeme v mikrovlnce nebo na mírném plameni v rendlíku a mícháme, až se rozpustí
- necháme zchladnout a pak ji zašleháme do tvarohové směsi

- vychladlý korpus si rozřízneme na polovinu
- spodní díl potřeme meruňkovou marmeládou a vrátíme zpět do formy
- tvaroh nalijeme na korpus, který jsme potřeli marmeládou a přiklopíme druhou polovinou korpusu
- dáme ztuhnout do chladničky nejméně na 5 hodin
- vychlazený dort polijeme čokoládou a ozdobíme

Čokoláda:
200 g smetany ke šlehání (33 %)
200 g tmavé čokolády (vysokoprocentní)

- smetanu dáme vařit, jakmile začne lehce bublat, stáhneme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu
- poleva je krásně hustá a lesklá, dobře se krájí