Freee Doves Farm


MAKOV CUKROV 1

 

MAKOVÉ CUKROVÍ

Přísady:
100 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
50 g Freee Směsi bílé bez lepku
150 g másla
85 g cukru
65 g kukuřičného škrobu
85 g mletého máku
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (doporučuji od Grešíka)

Na dokončení:
moučkový cukr
marmeláda

Postup:
V míse vyšleháme změklé máslo a cukr, přidáme vejce a vanilkový extrakt a znovu prošleháme. Na nejnižší výkon zašleháme mouku, kukuřičný škrob a mletý mák. Pomocí lisu na těsto vytvoříme např. kytičky.
Pečeme na 160 °C cca 8 až 12 minut. Po zchladnutí naplníme střed sušenek marmeládou a pocukrujeme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

MAKOV ROHLKY 2

 

MAKOVÉ ROHLÍČKY

Přísady:
170 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
80 g Freee Směsi bílé bez lepku
100 g mletého máku
80 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
200 g másla
1 žloutek
špetka soli

Postup:
Moučkový cukr a obě mouky prosejeme do mísy, přidáme zbylé suroviny a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici odpočinout, i do druhého dne.
Pečeme na 160 °C cca 12 až 13 minut.
Po upečení necháme rohlíčky na plechu lehce zchladnout, poté je pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Z plechu rohlíčky přendáváme vychladlé (nebudou se lámat).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vanocnisen.cz.

 

 

PERNKY S JINOVATKOU 2


PERNÍČKY S JINOVATKOU

Přísady:
100 g Freee Směs bílá bez lepku
100 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
30 g pohankové/rýžové hladké mouky
140 g medu
60 g másla
2 vejce
2 KL perníkového koření
2 KL kakaa
3/4 KL kypřícího prášku do pečiva

Poleva:
75 g moučkového cukru
100 ml rumu
hřebíček (celý)
badyán (celý)
skořice (celá)
anýz (celý)
vanilkový lusky (nakrájený)

Postup:
Med a máslo rozehřejeme ve vodní lázni (nebo na mírném stupni), nesmí být horké, ale musí být tekuté.
Všechny suroviny dáme do misky a zpracujeme v těsto, bude hodně lepit, ale pobyt v lednici mu prospěje (alespoň 45 minut, já nechala několik hodin).
Pečeme na 170 °C cca 8 minut.
Pokud chceme na perníčcích "jinovatku", namáčíme je do polevy ještě horké.

Na polevu přivedeme k varu rum a koření, vyjmeme koření a vanilkový lusk a necháme vychladnout. Pak ho (postupně) vmícháme do moučkového cukru.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách cuketka.cz.

https://recepty.cuketka.cz/vanocni-pernicky/

 

 

MKK PERNKY 2

 

MĚKKÉ PERNÍČKY

Přísady:
250 g Freee Směs bílá bez lepku
130 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
120 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku
(nebo 250 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku)
5 PL medu
100 g rozpuštěného másla
2 vejce
200 g moučkového cukru
2 PL kakaa (16 g)
2 PL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1/4 KL kypřícího prášku do perníku (vynechala jsem)

Postup:
Vejce, med a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme suché ingredience a vypracujeme hladké těsto. Necháme přes noc odpočinout.
Pečeme na 170 °C cca 5 až 6 minut.
Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

NADCHAN SLEPOVAN PERNKY 1

 

NADÝCHANÉ SLEPOVANÉ PERNÍČKY

Přísady:
130 g Směs bílá bez lepku
130 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
65 g hladké rýžové mouky (můžete dát i kaštanovou, pohankovou, jáhlovou...)
200 g moučkového cukru
2 vejce
70 g medu
1 KL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1 až 2 KL citrónové šťávy

Postup:
Při zadělání těsta je důležité dodržet postup: z celkového množství mouky (325 g) dáme stranou 100 g (tu zapracujeme v den pečení). Ze zbývajících surovin vypracujeme těsto, bude hóóódně lepit, tak se nelekejte. Těsto dáme na jeden/dva dny do lednice.
V den pečení přidáme zbývajících 100 g mouky a vypracujeme vláčné těsto, se kterým se bude dobře pracovat.
Perníčky pečeme na 200 °C asi 5 až 6 minut (nepřepéct).
Vychladlé perníčky slepuji povidly (200 g) smíchanými s pikantní marmeládou (100 g višňové, rybízové nebo malinové bez peciček) a 2 PL rumu.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.