Freee Doves Farm


NADCHAN SLEPOVAN PERNKY 1

 

NADÝCHANÉ SLEPOVANÉ PERNÍČKY

Přísady:
130 g Směs bílá bez lepku
130 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
65 g hladké rýžové mouky (můžete dát i kaštanovou, pohankovou, jáhlovou...)
200 g moučkového cukru
2 vejce
70 g medu
1 KL perníkového koření
1 KL mleté skořice
1 KL jedlé sody
1 až 2 KL citrónové šťávy

Postup:
Při zadělání těsta je důležité dodržet postup: z celkového množství mouky (325 g) dáme stranou 100 g (tu zapracujeme v den pečení). Ze zbývajících surovin vypracujeme těsto, bude hóóódně lepit, tak se nelekejte. Těsto dáme na jeden/dva dny do lednice.
V den pečení přidáme zbývajících 100 g mouky a vypracujeme vláčné těsto, se kterým se bude dobře pracovat.
Perníčky pečeme na 200 °C asi 5 až 6 minut (nepřepéct).
Vychladlé perníčky slepuji povidly (200 g) smíchanými s pikantní marmeládou (100 g višňové, rybízové nebo malinové bez peciček) a 2 PL rumu.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.