Freee Doves Farm


BRAMBORKY 1

 

BRAMBORÁKY

Přísady:
750 g syrových brambor
40 g Freee Směsi bílé bez lepku
40 g Freee Chlebové směsi bílé bez lepku
1 vejce
100 ml horkého mléka
3 stroužky česneku
1 PL sušené majoránky
1 KL drceného kmínu
1 KL soli
sádlo na opékání

Postup:
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a necháme asi 3 minuty stát. Slijeme vyloučenou vodu a brambory ještě trochu vymačkáme. Poté je zalijeme horkým mlékem a přidáme ostatní ingredience. Dobře promícháme.
Opékáme na středním plameni dozlatova.

 

Inspirace ze stránek kucharkaprodceru.cz

 

 

 

KEHK OECHOV MINI ROHLKY 1

KŘEHKÉ OŘECHOVÉ MINI ROHLÍČKY

Přísady:
125 g změklého másla
1 vejce
35 g moučkového cukru
1 KL vanilkového extraktu
2,5 g kypřícího prášku do pečiva
180 g Freee Směs bílá bez lepku
datlový sirup
vlašské ořechy
moučkový cukr na posypání

Postup:
V míse prošleháme máslo, vejce, cukr a vanilkový extrakt (ne do pěny, jen aby se suroviny spojily v hladký krém). Na nejnižší otáčky zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na 30 minut do lednice.
Těsto rozdělíme na cca 36 kousků/kuliček. Každou kuličku položíme na vidličku, kde ji pomačkáním vytvarujeme do obdélníčku. Ten poté pomocí mašlovačky potřeme datlovým sirupem, doprostřed dáme čtvrtku vlašského ořechu a těsto srolujeme od hrotů vidličky směrem dolů.
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 až 20 minut (dozlatova).
Nakonec je pocukrujeme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

PERNKOV TIRAMISU 1

 

PERNÍČKOVÉ TIRAMISU

Perníčky:
250 g Freee Směs bílá bez lepku
250 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
100 g moučkového cukru
133 g medu
115 g másla/máslové Hery
100 ml smetany ke šlehání
4 g kypřícího prášku do pečiva
3 g sušeného zázvoru
2 g mletého hřebíčku
4 g mleté skořice

Med, máslo, cukr a koření promícháme, postupně přidáme smetanu a 350 g mouky (zbytek mouky zapracujeme DRUHÝ DEN). Těsto bude velmi lepivé, když však na druhý den zapracujeme zbytek mouky, bude krásně vláčné a nebudete muset ani moc podsypávat. Perníčky pečeme na 170 °C cca 13 minut (ničím nepotíráme).

 
PERNÍČKOVÉ TIRAMISU:
250 g mascarpone
300 g smetany ke šlehání 33%
80 g moučkového cukru
hrnek silné kávy + mandlový likér
kakao na posypání
perníčky

Mascarpone našleháme s moučkovým cukrem, smetanu vyšleháme dotuha, společně smícháme.
Na dno mističky/skleničky dáme perníček namočený do kávy a pak střídáme vrstvy: perníček – mascarpone... (Krém jsem si dala do cukrářského sáčku s kulatou špičkou.)

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 



POLOMEN SUENKY 1

 

POLOMÁČENÉ SUŠENKY

Přísady:
135 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
65 g Freee Směs bílá bez lepku
130 g změklého másla
1/2 vejce
70 g moučkového cukru
1/4 KL soli
1 KL vanilkového extraktu

Postup:
Vejce rozkvedláme v hrníčku a polovinu dáme stranou.
Máslo s cukrem, polovinou vejce a extraktem vyšleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku a sůl a zapracujeme.
Těsto dáme do lednice vychladit (já nechala do druhého dne).
Na pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 0,5 cm a rozkrájíme na obdélníky 4 x 6 cm nebo vykrojíme vykrajovátkem. Z horní strany odřízneme šikmým řezem rohy a doprostřed uděláme dírku brčkem.
Pečeme na 190 °C asi 7 minut (dozlatova).
Po vychladnutí namočíme do rozpuštěné čokolády.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.

 

 

 

 

 

DOMC PERNK NA STROUHN 1

 

DOMÁCÍ PERNÍK NA STROUHÁNÍ

Přísady:
125 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
125 g Freee Směs bílá bez lepku
140 g medu
100 ml mléka
1 vejce (malé)
2 g mletého hřebíčku
4 g mleté skořice
2 g mletého anýzu
2 g mletého zázvoru
1/2 KL mletého badyánu
1/4 KL čerstvě mletého pepře
4 g jedlé sody
2 g citrónové kůry

Postup:
Nejprve smícháme mouku s kořením. Přidáme med a v mléce rozšlehané vejce. Vypracujeme tuhé, lehce lepivé těsto. (Podle potřeby můžeme přidat trochu mouky nebo mléka. Já jsem přidala trochu víc - 40 g Freee Směsi bílé bez lepku a 30 g rýžové hladké mouky.)
Těsto rozetřeme na pečicí papír (mělo by být silné cca 1,5 cm).
Pečeme na 160 °C asi hodinu.
Vychladlý perník nakrájíme na menší kousky, necháme pořádně proschnout.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.