Freee Doves Farm


KOKOSOV KOSTKY 2


KOKOSOVÉ KOSTKY

Přísady (korpus):
260 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
125 g změklého másla
180 g cukru krupice
1 PL vanilkového cukru
3 vejce
125 g mléka
6 g kypřicího prášku do pečiva (původně 12 g)

Na glazuru:
480 g moučkového cukru
25 g kakaa
25 másla
150 g vroucí vody

Rada č. 1: Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Rada č. 2: Nakrájené kostky odložíme na chvilku DO MRAZÁKU! Usnadní nám to namáčení v glazuře. Já jsem navíc do každé kokosové kostky vrazila párátko, čímž se mi s kostkou dobře manipulovalo, na druhou stranu mi tou dírkou zatekla glazura.
Rada č. 3: Při přípravě glazury NEUBÍRAT moučkový cukr (jinak neztuhne).

Plech o rozměrech 25 x 35 cm lehce vytřeme olejem a vyložíme pečicím papírem.
Máslo s oběma cukry třeme asi 12 minut, pak po jednom zašleháme celá vejce. Mouku s práškem do pečiva a mléko zapracujeme natřikrát.
Pečeme na 170 °C asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Korpus rozkrájíme na kostky 5 x 5 cm. Pokud chceme, korpus prořízneme a namažeme pikantní marmeládou. Dáme vychladit do mrazáku.
Mezitím si připravíme glazuru: prosejeme moučkový cukr s kakaem, přidáme na kostičky nakrájené máslo a nalijeme vroucí vodu. Metličkou vymícháme do hladka.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.instagram.com/p/Cz81NlZs5ze/?igsh=MXhicjd3anZubXc5bA==

 




 

DROBENKOV KOL S PUDINKEM A JAHODAMI 1

 

DROBENKOVÝ KOLÁČ S PUDINKEM A JAHODAMI

Přísady (koláčová forma o průměru cca 20 až 26 cm):
230 až 280 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
70 g mandlové mouky
20 g bezlepkových ovesných vloček
125 g moučkového cukru
125 g másla (studeného, na kostičky)
1 malé vejce (žloutek by stačil, musela jsem přidat 50 g mouky)
10 g vanilkového cukru
6 g kypřicího prášku do pečiva

Na pudink:
500 ml plnotučného mléka
1 vanilkový pudink
2 PL cukru krupice

Další:
jahody
bezlepkové máslové sušenky
jemně mleté mandle
citronová kůra

Postup:
Nejprve jsem si připravila drobenku. Z celkového množství jsem dala stranou 1/3. Koláčovou formu jsem vyložila pečicím papírem a posypala 2/3 drobenky.
Pudink jsem uvařila jako obvykle, jakmile trochu zchladl, opatrně jsem ho nalila na drobenku.
Pak přišly na řadu nakrájené jahody.
Do zbývající drobenky jsem navíc zapracovala mleté mandle, linecké sušenky a citronovou kůru (od oka). Nasypala jsem ji na koláč a dala péct na 180 °C asi 45 minut.
Upečený koláč necháme v mírně pootevřené troubě pomalu vychladnout (minimálně hodinu).


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspiroval receptem paní Ivy Vašátkové.



JARN BISKUPSK CHLEBEK Z BLK 1

 

JARNÍ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK Z BÍLKŮ

Přísady:
1 celé vejce
6 bílků (180 g)
180 g moučkového cukru
160 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
70 g másla
50 g sušených meruněk
40 g nahrubo nasekaných pistácií
35 g kandovaných třešní
30 g bílé čokolády

Postup:
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou (např. kokosovou).
Bílky se špetkou soli vyšleháme (na nejvyšší otáčky) v tuhý sníh. Pak snížíme otáčky na polovinu a zašleháme žloutek, mouku s práškem do pečiva a máslo, to lijeme tenkým pramínkem.
Stěrkou vmícháme nasekané mandle a čokoládu, kandované ovoce a rozinky (ty taky krájím).
Pečeme na 180 °C asi 40 minut (kontrola špejlí). Po vytažení z trouby necháme asi 20 minut chladnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
http://www.pradobroty.cz/.../biskupsky-chlebicek-z-bilku...

 



 

BROWNIES 1


BROWNIES

Přísady:
(na plech o rozměrech 25 x 30 cm)
3 vejce
100 g cukru krupice
50 g třtinového cukru
200 g másla
200 g kvalitní hořké čokolády
110 g Freee směsi bílé bez lepku
50 g nahrubo nasekaných ořechů/kešu

Postup:
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, do teplého přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
Vejce vyšleháme s cukry do světlé husté pěny, do které vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Metličkou nadvakrát vmícháme prosátou mouku a nakonec ořechy.
Pečeme na 180 °C asi 20 až 25 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.kucharkaprodceru.cz/brownies-recept/

 

 

Mandlov nebo vlaskooechov pernk 1


MANDLOVÝ NEBO VLAŠSKOOŘECHOVÝ PERNÍK

Přísady:
300 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
2 celá vejce
130 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
100 g mletých oloupaných a spařených mandlí (nebo 100 g rozmixovaných vlašských ořechů)
3 lžičky perníkového koření (bez lepku)
1 lžička mleté skořice
200 ml mléka Moravia (rostlinného mléka)
100 ml oleje
2 lžíce rozpuštěného medu
špetka soli

Poleva:
šťáva z citronu
cukr moučka

Postup:
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěný med, olej a mléko. Mouku, špetku soli, mleté mandle (nebo rozmixované vlašské ořechy), skořici a perníkové koření smícháme. Do vaječné směsi přidáme moučnou směs. Tuto směs nalijeme buď na plech, nebo do kulaté formy o průměru 28 cm a výšce 3,5 cm. Formu nebo plech vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Pečeme při 170 °C a zkoušíme špejlí. Jakmile se těsto přestane lepit, je upečené.
Na vychladlý perník můžeme nalít citronovou polevu a ozdobit mandlemi. Polevu připravujeme tak, že citronovou šťávu smícháme s cukrem, konzistence musí být kašovitá, a potřeme povrch perníku. Po zaschnutí vytvoří kyselou krustičku.
V případě pečení v teflonové remosce nebo titanovém hrnci nemusíte vymazávat nádobu.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.