Freee Doves Farm


mrkvova buchta








MRKVOVÁ BUCHTA

Přísady:
9 vajec
300 g cukru
300 g slunečnicového oleje
1 citrón
500 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
25ml mléka
1 lžička jedlé sody
300 g mrkve
500 g plnotučného tvarohu nebo smetanového tvarohového sýra
200 g moučkového cukru
libovolné ovoce na ozdobu

Postup:
1. Umíchejte vejce, cukr, olej, mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu.
2. Přimíchejte mouku a sodu a dobře promíchejte.
3. Nastrouhejte mrkev najemno a přimíchejte do směsi.
4. Těsto nalijte na vymazaný plech.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (normální trouba), 160 °C (horkovzdušná trouba) 45-55 minut.
6. Smíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a potřete jím vychladlou buchtu.
7. Ozdobte ovocem dle své chuti.




babeta2








CITRONOVÁ BABETA

Přísady:
4 vejce
200 g moučkového cukru
100 ml oleje
šťáva ze dvou citronů (asi 100 ml)
citronová kůra
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (nebo Freee Směs bílá bez lepku + půl prášku do pečiva)
špetka soli

Postup:
Žloutky vyšleháme s půlkou cukru do husté pěny. Pomalu zašleháváme olej s citronovou šťávou. Pak vařečkou vmícháme mouku s citronovou kůrou, a nakonec sníh ušlehaný z bílků, soli a druhé poloviny cukru. Pečeme asi 30 min. na 170°C.

 

hrnkovy tvarohacek








HRNKOVÝ TVAROHÁČEK

Přísady:
5 žloutků
1 hrnek (250 ml) pískového cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vanilkový cukr
špetka soli

Náplň:
3 vaničkové tvarohy
1 hrnek pískového cukru
2 vanilkové cukry
kůra z jednoho citronu
1 vanilkový pudink (prášek)
sníh z 5 bílků

Postup:
Žloutky s cukry vyšleháme s postupným přiléváním mléka do pěny, zašleháme olej a pak do směsi vmícháme sůl a mouku. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180 °C.
Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh. Smícháme tvarohy, citronovou kůru a vanilkový puding a poté vmícháme i vyšlehaný sníh. Náplň naneseme na upečenou polovinu těsta a zalijeme druhou polovinou těsta. Pečeme dalších cca 30 minut.
Po vychladnutí pocukrujeme a krájíme.

 

 

makovec








BRAMBOROVÝ MAKOVEC

Přísady:
160 g vařených jemně nastrouhaných brambor
100 g mletého máku
3 vejce
100 g cukru krystal
200 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vanilkový cukr
200 ml bílého jogurtu

Postup:
Nejprve v míse vyšleháme vejce s cukry do pěny. Pak přimícháme jogurt a nastrouhané vychladlé brambory, mouku smícháme s jemně mletým mákem a přes sítko přesejeme do vaječné směsi. Nachystáme si pekáček nebo zapékací mísu, do níž vložíme pečící papír a vlijeme makovou směs. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Tento makovec je vláčný i několik dní.


Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.

 


pernik








RYCHLÝ DOMÁCÍ PERNÍK

Přísady:
2 vejce
2 sklenky (200 ml) Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 sklenka cukru krystal
1 lžíce perníkového koření
1 sklenka mléka
½ sklenky oleje
2–3 lžíce kakaa
lžíce rumu
1 kypřící prášek

Postup:
Všechny ingredience dobře promícháme (šleháme asi 3 min.) Plech (25 x 30) vymažeme a vysypeme oříšky nebo vyložíme pečícím papírem. Pečeme při horkovzduchu na 160 °C cca 30–35 min.