Freee Doves Farm


Svatomartinske rohlicky 600x400 2


SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY 

Přísady:

250 g Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku
150 g Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku
250 g másla
250 ml smetany ke šlehání
špetka soli
1 vejce na potření upečených rohlíčků

Ořechová náplň:
1 bílek
200 g mletých vlašských ořechů
150 g cukr moučka

Postup:
Navážíme si mouku, přidáme nastrouhané vychlazené máslo a pomalu přiléváme šlehačku. Těsto lze zpracovat v robotu nebo ručně (tím, jak máslo měkne, začne trochu lepit).
Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice alespoň na hodinu.

Navážíme si ořechy, přidáme cukr a pomalu vmícháváme bílek. Tak až se nám celá hmota začne spojovat a trochu zatuhne. Necháme ještě chvíli odstát.

Vytáhneme těsto z lednice a ukrojíme si kousek. Zbytek zase zabalíme a vložíme do lednice, aby nám zbytečně máslo neměklo. Takto postupně ukrajujeme a zase vždy zbytek vrátíme do ledničky.
Těsto si podsypeme a vyvalíme tvar kruhu, který rozdělíme nožem na několik výsečí/trojúhelníků (lze válet přes potravinovou folii, aby se těsto nelepilo na váleček).
Na široký okraj trojúhelníku dáme ořechovou náplň a zarolujeme ke špičce, ohneme do tvaru U, aby se nám vytvořily rohlíčky. Okraje rohlíčků umáčkneme.
Hotové rohlíčky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20–25 min. dozlatova. Po upečení je dobré rohlíčky potřít rozšlehaným vajíčkem a poté pořádně pocukrovat. Nechat vychladnout.