ARAŠÍDOVÉ DONUTKY
Na těsto:
320 g Freee Směs chlebová bílá
160 g Freee Směs bílá
140 g moučkového cukru
280 g tuku (130 g másla, 150 g Stelly)
1 vanilkový cukr
2 žloutky
3 g xanthanu
Na slepení:
arašídové máslo
Na dokončení:
nasekané arašídy
čokoláda a kakaové máslo
-
Ze všech připravených ingrediencí vytvoříme těsto, které pak necháme odpočívat až do dalšího dne.
-
Rozválíme těsto a vykrajujeme z něj kolečka s vykrojeným středem. Umístíme je na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme. Pečeme je při teplotě 180 stupňů Celsia, dokud nezískají zlatavou barvu.
-
Až kolečka vychladnou, na jednu polovinu z nich naneseme arašídové máslo, pak k nim připevníme druhou polovinu a znovu na ně nastříkáme arašídové máslo.
-
Namočíme povrch koleček do sekaných arašídů a lehce je přitlačíme, aby se arašídy na kolečkách udržely.
-
Následně necháme cukroví ztuhnout v lednici a poté je namáčíme do čokoládové polevy.
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:NejRecept