Freee Doves Farm


Celestnsk nudle 1

CELESTÝNSKÉ NUDLE (bez lepku, mléka i vajec)

Taky máte rádi horký vývar s nudličkami? A co teprve s celestýnskými!
Název celestýnské nudle údajně vznikl podle francouzského dívčího jména Célestine. Bylo to děvče jednoho mladého kuchaře, který pro ni tyto speciální nudle z palačinkového těsta vymyslel. Ale jestli to bylo opravdu tak, za to ruku do ohně nedám...

Přísady (na 2–3 porce):
80 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
5 g lněné mouky (1 lžička)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/3 lžičky cukru
1/3 lžičky soli
1 lžíce Nori vloček, pažitky nebo sušené petrželky (lze vynechat)
1/2 lžičky mleté kurkumy

Postup:
Vše promícháme a zalijeme 150 ml vody. Zamícháme a smažíme na pánvi jako palačinky. Vyjdou nám 2 kusy, které pak rozkrájíme na proužky. Nudle servírujeme na samostatném talířku, anebo je vložíme do polévky až těsně před podáváním.

 

Za recept děkujeme paní Janě Ligurské.