Freee Doves Farm


KEHK KVARKOV PAGKY 3

KŘEHKÉ ŠKVARKOVÉ PAGÁČKY

Přísady (na 1 plech):

180 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
70 g Freee Směs bílá bez lepku
125 ml vlažné vody/vlažného mléka
21 g čerstvého droždí
3 g cukru (na kvásek)
1 žloutek
1 KL soli
50 g zakysané smetany
200 g mletých škvarků + 8 g sádla
vejce na potření
hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání

Postup:
Z droždí, 50 ml vody (mléka) a cukru připravíme kvásek. Přidáme ostatní suroviny, zpracujeme v těsto (bude lepit) a necháme cca 45 minut odpočinout (moc nenakyne).
Na pomoučený vál (asi 2 až 3 PL mouky) vyklopíme těsto, trochu propracujeme a vyválíme do obdélníku. Plochu těsta potřeme mletými škvarky rozmíchanými s 1 PL sádla, těsto přeložíme na třetiny do velkého obdélníku a ten poskládáme na čtvrtky.
Necháme dalších 15 minut odpočinout.
Pak rozválíme na silný plát (cca 1,5 cm), skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem vykrájíme kolečka, na plechu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a ještě necháme 10 až 15 minut kynout.
Troubu rozpálíme na 200 ° C (horkovzduch), poté snížíme na 180 ° C a pečeme 15 až 20 min.


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.