Freee Doves Farm


venecky









VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Přísady:

250 g vody
125 g másla
200 g Freee Směs bílá bez lepku
špetka soli
300 g vajec (cca 5 ks)

Postup:
V hrnci zahřejeme vodu a rozpustíme máslo. Přivedeme k varu, rychle vmícháme mouku, až se vytvoří hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme a necháme zchladnout.
Do těsta přidáme špetku soli a zapracujeme jedno vejce po druhém v hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku stříkáme na plech vyložený pečicím papírem věnečky (dala jsem ve dvou řadách, lépe se rozkrajují). Pečeme ve vyhřáté troubě (bez horkovzduchu) při 230 °C asi 8–10 minut. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova dalších asi 15 min. TROUBU PRVNÍCH 15 MINUT NEOTEVÍRÁME!!!!

Krém:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
100 g moučkového cukru
80 g másla a lžíce rumu

Do studeného mléka zamícháme pudinkový prášek, cukr a uvaříme pudink, který necháme zchladnout. Pokud se nám na pudinku vytvoří škraloup, sejmeme ho. Pudink nejprve rozšleháme, pak zašleháme změklé máslo a rum. Krém stříkáme na spodní části rozkrojených věnečků. Přiklopíme a zlehka pocukrujeme.