Freee Doves Farm


TVAROHOVO okoldov ez 1

 

TVAROHOVO – ČOKOLÁDOVÝ ŘEZ

Přísady:
120 g čokolády na vaření
120 g másla nebo rostlinného tuku
20 g cukru moučka
6 vajec
100 g cukru krupice
120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku

Náplň:
meruňková marmeláda
500 g tvarohu v alobalu Moravia
Sladidlo dle chuti
Smetana Moravia
50 g másla

Poleva:
Ovoce
1 balíček vanilkového pudinku
400 g vody
2 lžíce sladidla

Postup:
Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Po rozpuštění a zchladnutí přidáme cukr moučka a žloutky, vše vyšleháme do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku. Obdélníkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo použijeme pečicí papír. Pečeme při 180 °C. Vychladlý korpus vyklopíme z formy a rozkrojíme na dva stejné díly. Pláty korpusu potřeme marmeládou a poté promažeme tvarohovou náplní. Tvarohovou náplň vyrobíme vyšleháním tvarohů, do kterých přidáme smetanu, aby byla správná konzistence, přidáme sladidlo a máslo. Dva pláty korpusu spojíme tvarohovou náplní.
Na povrch naskládáme ovoce dle chuti a zalijeme želatinou. Kterou připravíme tak, že vodu přivedeme k varu a vmícháme pudinkový prášek smíchaný s trochou vody, mírně povaříme a jakmile vychladíme polijeme tím korpus s ovocem.

 

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.