Freee Doves Farm


Jogurtov bublanina 1

JOGURTOVÁ BUBLANINA

Přísady:
120 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
80 g kukuřičné polohrubé mouky
160 g cukru krupice
450 g bílého jogurtu
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť se špetkou soli)
50 ml řepkového oleje
1 balíček vanilkového cukru
6 g kypřícího prášku do pečiva
šťáva a kůra z 1 bio citrónu
400 g drobného letního ovoce (na obalení mleté ořechy)

Postup:
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky s oběma cukry a citrónovou šťávou a kůrou vyšleháme do pěny.
Olej rozehřejeme v mikrovlnné troubě, necháme zchladnout a přilijeme ke žloutkové směsi.
Po lžících vmícháme jogurt.
Po částech přidáme prosáté mouky a ještě prošleháme.
Nakonec vmícháme prášek do pečiva a sníh (stěrkou/metličkou).
Ovoce obalíme v ořechách nebo aspoň v moučkovém cukru.
Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 °C 40 až 50 minut. Nezapomeňte použít špejli.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala u paní Radky Vrzalové.