Freee Doves Farm


mrkvove tycky

Mrkvové slané tyčinky

Ingredience:

200 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
150 g měkkého tvarohu
150 g tuku
1 středně velká mrkev ( cca 100 g )
vejce na potření
mák/kmín (celý či mletý) na posypání
sezamová/lněná semínka na posypání
sůl

Omytou mrkev nastrouháme najemno. Z tuku, tvarohu, mrkve a mouky vypracujeme těsto ( pokud možno nelepivé ),
množství mouky záleží na konzistenci tvarohu.
Těsto rozválíme asi na 3 mm silný plát a krájíme proužky či čtverečky.
Jednotlivé tyčinky dáme na vymazaný plech nebo vyložený pečicím papírem.
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a sezamovými semínky či jiným oblíbeným posypem.
Pečeme na 180 °C asi 8-15 minut. Záleží na troubě, velikosti tyčinek a požadované křupavosti.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala zde: Toprecepty