MRKVÁNKY
Přísady:
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
100 g pohankové celozrnné mouky
100 g Hery
200 g najemno nastrouhané mrkve
1/2 KL kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
povidla
moučkový cukr
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které dáme na alespoň hodinu odležet do lednice.
Na lehce pomoučeném vále znovu propracujeme a vyválíme. Pomocí tvořítka děláme mrkvánky,
které plníme povidly (pokud nemáte tvořítko vykrojte z těsta kolečka pomocí sklenice).
Já jsem na vykrajování použila vykrajovátko o průměru 6 cm. Okraje vytvořte vidličkou
Pečeme na 170 až 180° C asi 12 minut. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout a ještě teplé pocukrujeme.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala zde:Recepty BEZ LEPKU