Freee Doves Farm


DROBENKOV KOL 2

 

DROBENKOVÝ KOLÁČ

Drobenka:
150 g másla (studeného, na kostičky)
150 g moučkového cukru
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku

Tvarohová náplň:
2 měkké tučné tvarohy ve VANIČCE (celkem 500 g)
250 ml mléka
2 vejce
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr (20 g)
250 g ovoce (já zvolila meruňky a jahody)
1 PL másla na vymazání koláčové formy
1 PL mouky na vysypání formy (např. kokosové)

Postup:
Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažeme a vysypeme.
V míse metličkou promícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, postupně vmícháme mléko, vejce a moučkový cukr.
Dvě třetiny drobenky (370 g) nasypeme do koláčové formy (NEUTLAČOVAT, ať je nadýchaná), naběračkou nalijeme náplň, přidáme kousky ovoce, a nakonec nasypeme zbytek drobenky.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut (střed koláče musí být zpevněný).
Upečený koláč necháme v mírně pootevřené troubě pomalu vychladnout (minimálně hodinu).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.