Freee Doves Farm


Nepeen Ma dort 2

 

NEPEČENÝ MÍŠA DORT

Přísady:

80 g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk) rozpustit
160 g bezlepkových sušenek Nairns (rozmixovaných)            

612322000783 BL OVESN SUENKY OKO KOKOS 160g

Krém 1:
350 g tvarohu v alobalu Moravia (rozmixované přírodní tofu nebo kokosová smetana)
3 lžíce sladidla (dle chuti)
70g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
3 lžíce mléka (bezlaktózového nebo rostlinného)

Krém 2:
150 g tvarohu v alobalu Moravia (rozmixované přírodní tofu, nebo kokosová smetana)
1 lžíce sladidla (dle chuti)
30g másla (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
130 g kakaového dezertu (pribináček, tvaroháček, lipánek,..) nebo použijeme 3 lžíce kakaa k uvedenému tvarohu a jednu lžíci mléka

Poleva:
čokoláda na vaření
máslo
mléko

Postup:
V mixéru rozmixujeme sušenky a přilijeme rozpuštěné máslo, vytvoříme jemnou pastu. Tuto pastu rukama rozprostřeme na dno dortové formy.
Vyšleháme tvaroh, sladidlo, máslo a mléko v jemný krém.
Na sušenkový korpus rozetřeme tvarohový krém a připravíme si kakaový krém, který vyrobíme vyšleháním tvarohu, sladidla, másla a kakaového dezertu v jemný krém, který rozetřeme na světlý krém. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření, máslo a mléko. Polevu nalijeme na horní kakaovou vrstvu krému a vložíme do chladničky vychladit.

 

Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.