Freee Doves Farm


SV JAHODOVO 2


SVĚŽÍ JAHODOVO-JOGURTOVÝ DORT
(na zvýšený plech nebo do dortové formy o průměru 24 cm)


Přísady (korpus):
2 vejce
80 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
80 g cukru krupice
2 PL oleje

Postup:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do světlé pěny (asi 4 minuty), pak přidáme olej a jen rychle zamícháme.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a do něj pak zašleháme druhou půlku cukru.
Do žloutkové pěny zamícháme postupně mouku a sníh.
Pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C, pak snížíme na 150 °C a dopečeme (asi 20 minut).

Jahodová vrstva:
7 větších jahod (pokrájených na malé kousky)
2 PL rumu
2 až 3 PL cukru krupice
trocha vody

Vše povaříme, rozmixujeme a natřeme na vychladlý korpus.
Pak přijde vrstva jahod, a nakonec jogurtový krém.

Jogurtový krém:
250 g bílého jogurtu
250 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
40 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
1 balení Želatinový ztužovač Dr. Oetker

Jogurt, tvaroh, smetanu a cukry smícháme dohromady. Pokud máte raději sladší, přidejte cukr podle chuti. Ztužovač rozmíchejte a za stálého míchání do něj po částech nalévejte krém (dle návodu na obalu).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.