Freee Doves Farm


kynuta babovka








PLNĚNÁ KYNUTÁ BÁBOVKA

Přísady:
430 ml teplého mléka
7 g psyllia (dáme na chvíli do mléka, aby psyllium nabobobtnlo)
2 vejce
90 g tuku - (použili jsme 60 g sádla + 30g másla - rozpuštěné, ne horké, je však možné použít pouze máslo)
špetka soli
40 g cukru + 1 vanilkový (kdo má rád sladší, dá více cukru)
lžíci rumu
čtvrtku nastrouhaného muškátového oříšku
citronová kůra
450 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
půl sáčku sušených kvasnic

Nádivka:
Smícháme půl sáčku namletého máku s půl kelímkem povidel,
trochou citronové kůry, lehce naředíme horkou vodou, dle chuti přisladíme a vmícháme hrst rozinek. Možno udělat i ořechovou nádivku.

Postup:
Těsto dobře vypracujeme (asi 10 min.), vrstvíme do vymazané formy po částech těsto a nádivku. Poslední vrstva těsto. Necháme nakynout (minimálně 40 min). Do trouby vložíme hrnek s vodou. Pečeme 15 min. na 200 °C, pak stáhneme na 180°C.
Celková doba pečení 30–45 min, dle trouby.