Freee Doves Farm


DROBENKOV KOL S PUDINKEM A JAHODAMI 1

 

DROBENKOVÝ KOLÁČ S PUDINKEM A JAHODAMI

Přísady (koláčová forma o průměru cca 20 až 26 cm):
230 až 280 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
70 g mandlové mouky
20 g bezlepkových ovesných vloček
125 g moučkového cukru
125 g másla (studeného, na kostičky)
1 malé vejce (žloutek by stačil, musela jsem přidat 50 g mouky)
10 g vanilkového cukru
6 g kypřicího prášku do pečiva

Na pudink:
500 ml plnotučného mléka
1 vanilkový pudink
2 PL cukru krupice

Další:
jahody
bezlepkové máslové sušenky
jemně mleté mandle
citronová kůra

Postup:
Nejprve jsem si připravila drobenku. Z celkového množství jsem dala stranou 1/3. Koláčovou formu jsem vyložila pečicím papírem a posypala 2/3 drobenky.
Pudink jsem uvařila jako obvykle, jakmile trochu zchladl, opatrně jsem ho nalila na drobenku.
Pak přišly na řadu nakrájené jahody.
Do zbývající drobenky jsem navíc zapracovala mleté mandle, linecké sušenky a citronovou kůru (od oka). Nasypala jsem ji na koláč a dala péct na 180 °C asi 45 minut.
Upečený koláč necháme v mírně pootevřené troubě pomalu vychladnout (minimálně hodinu).


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspiroval receptem paní Ivy Vašátkové.