Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Kontakty Osobní odběr Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Přidat recept Medovník ***HALUŠKY *** *HRABĚNČINY ŘEZY* Řezy Afrika Hrníčkové houskové knedlíky Těsto pálené na knedlíky Cuketový slaný koláč Zapečená brokolice *CHLUPATÉ KNEDLÍKY* **PALAČINKY** **OVOCNÝ ŘEZ PEŘINKA** ***HOUBOVÉ RAGÚ*** ** BUCHTA "MILKA" ** Tvarohový dort Houstičky do formičky Marokánky Dýňový perník Banánové muffiny omelety Linecké cukroví Nugátový dort Rebarborová mřížková placka Hraběnčiny řezy Eskymo řezy Buřt guláš Tvarohové štečky Čokoládové mufinky Domácí lasagne BUCHTA HIMALÁJE **PRAVÉ ČESKÉ BUCHTY** Kočičí oči Domácí pizza Piškotový dortík potažený marcipánem Opičí placičky Bábovka Bleskový koláč 3v1 Kokosový strouhaný koláč Rychlý chlebík Ježci Krajance Sypaný hrnkový tvarohový koláč Tříbarevný rumáček borůvkový koláč rebarborová mřížková placka Bezlepkové sušenky se semínky Bezlepková buchta s podmáslím a jahodami Bezlepkové karamelové sušenky Bezlepkové máslové sušenky Bezlepkový nahatý dort(Naked cake) Bezlepkové koka sušenky Bezlepkové kelímkové mufinky pomerančovo kokosové Bezlepkové brownies Bezlepkové jablečné donuty Bezlepkové bavorské vdolečky ŠVESTKŮ KOLÁČ ŠVESTKOVÝ RYCHLÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ TVAROHOVÁ BÁBOVKA OSTRUŽINOVÁ BUBLANINA Piškotové koláčky s pudinkem a ovocem Cuketová buchta Bezlepková makovo mandlová bábovka Staročeské lívance bez lepku, vajec a mléka Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Rychlé mufiny Přidat recept

Bezlepkové bavorské vdolečky

vložil: kamila šrettrová


500 g bezlepkové mouky Doves Farm červená
1 sáček dobrého vanilkového pudinku
2 žloutky
1/2 kostky droždí
¼ hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr, nebo pár kapek vanilkové esence
50 g másla
250 ml mléka (použila jsem vanilkové mléko Bobík)
1 PL rumu
1 PL psylia
2 PL vody
Špetka soli
Špetka citronové kůry

V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium.
Rozpustíme máslo, přidáme mléko, žloutky, rum ,vzešlý kvásek, nabobtnalé psylium a rozmícháme. Vlijeme do pekárny, přidáme mouku, pudinkový prášek, cukr, sůl, kůru a zapneme program Těstoviny. Necháme umíchat a aspoň ½ hodiny vykynout. Silikonový vál potřeme olejem a přendáme na něj vykynuté těsto. Odebíráme kousky těsta a tvoříme v naolejovaných dlaních vdolečky. Necháme na válu ještě chvíli kynout.
Do kastrolku si dáme tak 4-5 cm oleje a nahřejeme. Ale nerozpálíme, aby se nám vdolky z vrchu nespálily a uvnitř nezůstaly syrové. Vdolek uprostřed lehce stlačíme a vkládáme do oleje vrchní stranou dolů a smažíme přiklopené cca 1 minutu. Potom je otočíme a usmažíme druhou stranu také do zlatova.
Usmažené dáme na ubrousek a můžeme servírovat dle chuti. My použili klasická povidla a nahoru pacholík.






vdolek.jpg


copyright © Doves Farm CZ 2013