Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Kontakty Osobní odběr Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Tvarohový mazanec Medovník bez lepku Pizza Vánočka Slané mufiny bez lepku Věnečky z odpalovaného těsta bez lepku Mrkvový řez bez lepku Kokosové rohlíčky strojkové bez lepku Linecké cukroví bez lepku Perníčky bez lepku Plněný perník bez lepku Střapaté hvězdičky bez lepku a bez vajec Medvídci s plnou náručí bez vajec Jahodový koláč Vafle bez lepku Kakaová buchta s tvarohem Bramborové knedlíky bez lepku Jogurtová buchta bez lepku Zapečená jablka bez lepku Palačinky bez lepku Koláč se špenátem a feta sýrem bez lepku Dýňový koláč s pecany bez lepku Victoria - anglická klasika bez lepku Čokoládovo banánové mufíny bez lepku Modelína Zelená bábovka bez lepku Čokoládové sušenky Crinkles (od Jako doma) FLANDERSKÝ KOLÁČ Perníčky bez lepku pro každého Makovo-oříškový beránek bez lepku Rýžová mouka bez lepku - Recepty Chlebová směs bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Rychlé mufiny Přidat recept

Tvarohový mazanec

500 g Bílé směsi Doves Farm
160 g tuku (máslo, Hera, Stela)
200 g moučkového cukru...
1 vanilínový cukr
1 prášek do pečiva
půl lžičky xantanové gumy
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 citrón (kůra z celého citrónu a pár kapek šťávy)
2 vejce
120 g rozinek namočených ve 3 lžících rumu
2 žloutky na potření + trocha mléka

Tuk společně s cukry dobře vyšleháme, přidáme citrónovou kůru i šťávu, 2 vejce a tvaroh.
Znovu vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a xantanovou gumou a
nakonec vmícháme rozinky předem namočené v rumu.
Na vál si dáme trochu mouky a vytvoříme z těsta dva bochánky, potřeme je žloutkem rozšlehaným s trochou mléka a můžeme posypat mandlemi.
Pečeme na pečicím papíru v troubě vyhřáté na 160°C asi 35 minut, poté troubu otevřeme, mazanec opatrně vyndáme, ještě jednou potřeme vejcem v mléce, posypeme mandlemi a dopékáme ještě 30 minut při 180°C

Správně by se mazanec měl po vychladnutí zabalit do potravinářské fólie a nechat alespoň 2 dny uležet






Fotogalerie

tvarohový mazanec


copyright © Doves Farm CZ 2013