Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Doprava a platba Obchodní podmínky Kontakty Osobní odběr

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Tvarohové koblížky bez lepku Citronové mufinky s tvarohem bez lepku Buchta ala Toník Plněná kynutá bábovka bez lepku Vosí hnízda bez lepku Makovník Vafle bez lepku Míchaný mazanec do pekárny Čokoládová bábovka bez lepku - královská PERNÍČKY od Markétky Narozeninový dort pro holčičky bez lepku Piškoty bez lepku Citrónová babeta bez lepku Čokoládové pokušení bez lepku Dvoubarevný dort bez lepku Škvarkové pagáčky bez lepku Velikonoční Zajíček, Beránek nebo výborná Bábovka Bábovka s čokoládou bez lepku Bábovka bez lepku Mazanec bez lepku Bílý chléb pro klasickou troubu bez lepku Kapučínový dort bez lepku Kynutý koláč s mákem a se švestkami bez lepku Perníkové sušenky bez lepku Motýlkové košíčky bez lepku Koláč s makovou a tvarohovou náplní bez lepku Borůvkové lívanečky bez lepku Mrkvový koláč bez lepku Tvarohový dort s jahodami bez lepku Bílý chléb pro domácí pekárny bez lepku Kávový dort bez lepku Výborný dort pro alergiky bez lepku Lívance s kukuřicí bez lepku Velikonoční beránek Čokoládové pokušení s bílou čokoládou a pistáciemi bez lepku VELIKONOČNÍ TVAROHOVO - CITRONOVÝ BERÁNEK bez lepku Kynuté koláče bez lepku Tvarohová štola bez lepku Rychlé Makovky bez lepku Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Přidat recept

Tvarohová štola bez lepku

450 g Doves Farm samokypřící směs  
vanilkový cukr
100 g ml. cukru
2 vejce
125 g másla
50 g sádla
250 g tučného tvarohu (vanička)
3 lžíce rumu
citronová kůra
120 g rozinek
120 g ořechů, mandlí

Na potření:
70 - 100 g rozpuštěného másla
120 - 150 g moučkového cukru

- Oba cukry, vejce, tuky, rum a tvaroh smícháme v homogenní směs, do které přidáme mouku a vytvoříme hladké těsto. Na závěr do něj zapracujte rozinky, citronovou kůru a ořechy/mandle.

- Z těsta vyválíme obdélník. Jednu z delších stran přeložíme do středu a druhou přitlačíme navrch – měla by vzniknout vlna. Pečeme při 180°C cca 40 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.

- Upečenou štólu potírejte máslem, vždy ho nechte vsáknout do těsta. Pak ji hustě sypte cukrem – měl by se přestat vsakovat do másla a vytvořit suchou vrstvu.

¨Štóla potřebuje rozležet, v alobalu ji dejte třeba do spíže nebo na balkon a nechte ji tam klidně několik týdnů. Tato tvarohová štola je však dobrá i k okamžité konzumaci.






Fotogalerie

tvarohová štola


copyright © Doves Farm CZ 2013