Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Kontakty Osobní odběr Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Tvarohová štola Bramborový makovec od Vladěny Halatové Ořechová roláda bez lepku Tvarohové koblížky bez lepku Citronové mufinky s tvarohem bez lepku Buchta ala Toník Plněná kynutá bábovka bez lepku Vosí hnízda bez lepku Makovník Vafle bez lepku Míchaný mazanec do pekárny Čokoládová bábovka bez lepku - královská PERNÍČKY od Markétky Narozeninový dort pro holčičky bez lepku Piškoty bez lepku Citrónová babeta bez lepku Čokoládové pokušení bez lepku Dvoubarevný dort bez lepku Škvarkové pagáčky bez lepku Velikonoční Zajíček, Beránek nebo výborná Bábovka Bábovka s čokoládou bez lepku Bábovka bez lepku Mazanec bez lepku Bílý chléb pro klasickou troubu bez lepku Kapučínový dort bez lepku Kynutý koláč s mákem a se švestkami bez lepku Perníkové sušenky bez lepku Motýlkové košíčky bez lepku Koláč s makovou a tvarohovou náplní bez lepku Borůvkové lívanečky bez lepku Mrkvový koláč bez lepku Tvarohový dort s jahodami bez lepku Bílý chléb pro domácí pekárny bez lepku Kávový dort bez lepku Výborný dort pro alergiky bez lepku Lívance s kukuřicí bez lepku Velikonoční beránek Čokoládové pokušení s bílou čokoládou a pistáciemi bez lepku VELIKONOČNÍ TVAROHOVO - CITRONOVÝ BERÁNEK bez lepku Kynuté koláče bez lepku Tvarohová vánočka bez lepku Tvarohová štola bez lepku Rychlé Makovky bez lepku Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Rychlé mufiny Přidat recept

Tvarohová štola

450 g samokypřící mouky Doves Farm
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
2 vejce
125 g másla
50 g sádla
250 g tučného tvarohu (vanička)
3 lžíce rumu
citronová kůra
120 g rozinek
120 g ořechů, mandlí

Na potření:
70 - 100 g rozpuštěného másla
120 - 150 g moučkového cukru

Oba cukry, vejce, tuky, rum a tvaroh smícháme v homogenní směs, do které přidáme mouku a vytvoříme hladké těsto. Na závěr do něj zapracujte rozinky, citronovou kůru a ořechy/mandle.
Z těsta vyválíme obdélník. Jednu z delších stran přeložíme do středu a druhou přitlačíme navrch – měla by vzniknout vlna. Pečeme při 180°C cca 40 minut na plechu vyloženém pečicím papírem.

Upečenou štolu potřeme máslem, vždy ho necháme vsáknout do těsta. Pak ji hustě posypeme cukrem – měl by se přestat vsakovat do másla a vytvořit suchou vrstvu.

Štola je lepší uleželá, v alobalu ji dáme třeba do spíže nebo na balkon a necháme ji tam klidně několik tydnů. Lze ale konzumovat i okamžitě.








copyright © Doves Farm CZ 2013