Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Doprava a platba Obchodní podmínky Kontakty Osobní odběr

Chlebová směs bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Tvarohové koblížky bez lepku Citronové mufinky s tvarohem bez lepku Buchta ala Toník Plněná kynutá bábovka bez lepku Vosí hnízda bez lepku Makovník Vafle bez lepku Míchaný mazanec do pekárny Čokoládová bábovka bez lepku - královská PERNÍČKY od Markétky Narozeninový dort pro holčičky bez lepku Piškoty bez lepku Citrónová babeta bez lepku Čokoládové pokušení bez lepku Dvoubarevný dort bez lepku Škvarkové pagáčky bez lepku Velikonoční Zajíček, Beránek nebo výborná Bábovka Bábovka s čokoládou bez lepku Bábovka bez lepku Mazanec bez lepku Bílý chléb pro klasickou troubu bez lepku Kapučínový dort bez lepku Kynutý koláč s mákem a se švestkami bez lepku Perníkové sušenky bez lepku Motýlkové košíčky bez lepku Koláč s makovou a tvarohovou náplní bez lepku Borůvkové lívanečky bez lepku Mrkvový koláč bez lepku Tvarohový dort s jahodami bez lepku Bílý chléb pro domácí pekárny bez lepku Kávový dort bez lepku Výborný dort pro alergiky bez lepku Lívance s kukuřicí bez lepku Velikonoční beránek Čokoládové pokušení s bílou čokoládou a pistáciemi bez lepku VELIKONOČNÍ TVAROHOVO - CITRONOVÝ BERÁNEK bez lepku Kynuté koláče bez lepku Tvarohová štola bez lepku Rychlé Makovky bez lepku Směs bílá bez lepku - Recepty Chlebová směs bílá bez lepku Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Soutěž o nejlepší recept Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Přidat recept

Kynuté koláče bez lepku

Ingredience
100 g teplé vody
7 g psylia (dáme na chvíli do teplé vody, at nabobtná) (přírodní vláknina, zakoupíte v každé lékárně.
Zvláčňuje kynuté bezlepkové těsto) 
pak přidat                                                                        
330 g acidofilního mléka
2 vejce
90 g tuku Hery (rozpuštěné, ne horké)
špetka soli
40 g cukru
citronová kůra
450 g Doves Farm samokypřící směs
půl sáčku sušených kvasnic
sezonní nebo kompotované ovoce

Těsto dobře vypracujeme a necháme asi 40 minut kynout.
Po vykynutí rozetřeme těsto na vymazaný plech (je řidší) a necháme opět asi čtvrt hodiny kynout. Pak povrch poklademe ovocem, v mém případě ostružinami a posypeme posypkou.
Pečeme na 170°C, až jsou okraje i spodek koláče růžové.

Z dávky upečeme dva plechy koláčů nebo 4 frgály.






Fotogalerie

kynuté koláče


copyright © Doves Farm CZ 2013