Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Množstevní odběr Recepty Kontakty Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs tmavá bez lepku - Recepty Chléb tmavý s lněným semínkem bez lepku Vdolky na plechu bez lepku aneb jogurtová buchta ala vdolečky Makovec bez lepku Krekry bez lepku Vánočka - mazanec bez lepku Nedaří se Vám slané pečivo? Chléb tmavý bez lepku - farmářský Chléb bez lepku, bez mléka a bez vajec pro jednoho Banánový chléb bez lepku Královna desertů bez lepku Ořechové rohlíčky s medem bez lepku Pizza s rajčaty, bazalkou a mozzarellou bez lepku Anglický toustový chléb se semínky Cuketový chléb bez lepku Chlebová směs bílá bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Přidat recept

Chléb tmavý s lněným semínkem bez lepku

Přísady a postup pro chléb : (pro domácí pekárny)

Ingredience:

500 ml teplé vody

4 g Psyllia

2 lžíce lněného semínka

500 g DF Chlebové směsi tmavé

2 lžičky soli

1 lžička cukru

1 lžička celého kmínu

2 lžíce olivového oleje

sušené droždí

Dle chuti můžete přidat jiná semínka či ořechy.

 

 

Postup pro domácí pekárny

Do pekárny dáme

500 ml teplé vody (je důležité, aby voda byla teplá, psyllium a semínko pak nabobtná)

4 g Psyllia = 1 vrchovatá lžička

2 lžíce lněného semínka

Necháme pár minut odstát.

Rozmícháme a přidáme ostatní suroviny.

Navrch nasypeme droždí.

 
V domácí pekárně pečeme na rychlý program cca 80min.

Po upečení vyklopíme chléb na kovovou mřížku, kde necháme bochniček před rozkrojením vychladnout.



Při pečení v klasické troubě

 

Množství vody navýšíme o 20 ml.

Do hrnku odebereme z naměřených 520 ml trochu vody. Přidáme lžičku cukru,  droždí a lžičku mouky.

Umícháme kvásek.

V míse smícháme veškeré ostatní suroviny, přidáme kvásek a těsto dáme do vymazané a vysypané pečící nádoby.

Chléb  necháme ve vymazané a vysypané formě zhruba 45 minut v teple vykynout.
Pro udržení vlhkosti vložíme do trouby hrnek s vodou.
Chléb dáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 15 minut na 200 stupnů, poté stáhneme na 190 stupnů a pečeme dalších zhruba 45 minut.
Po upečení vyklopíme na kovovou mřížku, kde necháme bochníček před rozkrojením vychladnout.






Fotogalerie

Chleb tmavý nová receptura lněné semínko trouba


copyright © Doves Farm CZ 2013