Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Kontakty Osobní odběr Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Rafaelo řezy Citrónový beránek Šlehačkové rohlíčky Bílý chléb Bublanina Makovo - banánový dortík Oříšková bábovka Hrníčkové jablečno perníkové muffiny Kakaové řezy s tvarohem Perník s vlašskými ořechy Extra čokoládová bábovka bey lepku Kynutý knedlík bez lepku Tvarohová buchta s povidly Recept na bílý chléb Piškotový chlebíček k čaji bez lepku Pizza bez lepku bez psyllia Kokosový piškot s meruňkami bez lepku Pomerančová bábovka bez lepku Kynuté ovocné knedlíky bez lepku Ovocný koláček bez lepku Jablečný závin bez lepku Pizza bez lepku Stracciatella chlebíček bez lepku Perníková srdíčka Drožďové cukroví Medvídci s plnou náručí bez vajec a mléka Linecké bez lepku Vanilkové rohlíčky Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Chlebová směs bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Rychlé mufiny Přidat recept

Šlehačkové rohlíčky

255 g Bílé chlebové mouky Doves Farm
1 lžíce moučkového cukru
2 žloutky
125 g změklé Hery
75 ml smetany ke šlehání
špetka soli

Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto (lze v robotu), zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.

Náplň:
100 g mletých vlašských ořechů
65 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžička vanilkového cukru

Vše zpracujeme do hustší hmoty, pokud je náplň řídká, přidáme ořechy a uložíme do lednice.

Odpočaté těsto zvážíme a rozdělíme na 5 dílů, které vytvarujeme do koule.
Každou kouli rozválíme dokulata na tloušťku asi 3 mm, rádlem či nožem rozkrojiíme na 6 trojúhelníků a
na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček.
Hotové rohlíčky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut dozlatova,  vychladlé posypeme moučkovým cukrem.

Pokud vydržíte rohlíčky nesníst hned po upečení, druhý den si na nich pochutnáte ještě víc






Fotogalerie

šlehačkové rohlíčky


copyright © Doves Farm CZ 2013