Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Množstevní odběr Recepty Kontakty Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku - Recepty Pomerančový dezert Čokoládový dort Pizza bez mléka a vajec Bílý chléb Oříšková bábovka Rychlé bulky bez kynutí Rychlé dalamánky bez kynutí Svěží ovocný dort Ciabatta ve dvou podobách Rafaelo řezy VÍKENDOVÝ MÍŠA DORT Šlehačkové rohlíčky Kynutý knedlík bez lepku Bublanina Makovo - banánový dortík Ořechovo kokosový beránek Citrónový beránek Hrníčkové jablečno perníkové muffiny Kakaové řezy s tvarohem Perník s vlašskými ořechy Extra čokoládová bábovka bez lepku Tvarohová buchta s povidly Recept na bílý chléb bez lepku Irský chléb od paní Zity Neumannové Piškotový chlebíček k čaji bez lepku Pizza bez lepku bez psyllia Kokosový piškot s meruňkami bez lepku Pomerančová bábovka bez lepku Kynuté ovocné knedlíky bez lepku Ovocný koláček bez lepku Jablečný závin bez lepku Pizza bez lepku Stracciatella chlebíček bez lepku Perníková srdíčka Perníčky s oříšky Kokosové cukroví Drožďové cukroví Medvídci s plnou náručí bez vajec a mléka Linecké bez lepku Vanilkové rohlíčky Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Chlebová směs bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Přidat recept

VÍKENDOVÝ MÍŠA DORT

VÍKENDOVÝ MÍŠA DORT                                         

4 vajíčka
150 g krystalového cukru
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
3 lžíce horké vody
špetka soli
40 g kakaa
120 g bílé chlebové mouky DF

- bílky ušleháme s cukry do hodně pevného sněhu
- do sněhu lehce zašleháme olej
- dále vmícháme žloutek po žloutku (šlehačem na nízký stupeň)
- přidáme horkou vodu (už jen lehce vmícháme)
- nakonec vmícháme ručně metličkou nebo šlehačem opět na nízký stupeň mouku s kakaem
- připravenou hmotu vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
- pečeme na 180°C

Na krém:

800 g smetany ke šlehání (33%)
500 g tvarohu (kostka, ne vanička)
150 g moučkového cukru
1 sáček želatiny v prášku Dr. Oetker
1 vanilkový cukr

- želatinu zalijeme asi 100 ml studené vody a necháme nabobtnat
- šlehačku vyšláme společně s cukry do polotuha
- pak zašleháme tvaroh
- ̌želatinu zahřejeme v mikrovlnce nebo na mírném plameni v rendlíku a mícháme, až se rozpustí
- necháme zchladnout a pak ji zašleháme do tvarohové směsi

- vychládlý dort si rozřízneme na polovinu
- spodní díl potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme zpět

do dortové formy
- teď do formy vlijeme připravený tvaroh
- přiklopíme druhou polovinou dortu
- dáme do chladničky nejméně na 5 hodin ztuhnout

Vychlazený dort polijeme čokoládou a zdobíme.

Čokoláda:

200 g smetany ke šlehání (33%)
200 g tmavé čokolády (vysokoprocentní)

- smetanu dáme vařit, jakmile začne lehce bublat, stáhneme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu
- poleva je krásně hustá a lesklá, dobře se krájí 

See less






Fotogalerie

MÍŠA DORT


copyright © Doves Farm CZ 2013