Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Doprava a platba Obchodní podmínky Kontakty Osobní odběr

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Vdolky na plechu bez lepku aneb jogurtová buchta ala vdolečky Makovec bez lepku Chléb tmavý s lněným semínkem bez lepku Vánočka - mazanec bez lepku Ořechové rohlíčky s medem bez lepku Krekry bez lepku Nedaří se Vám slané pečivo? Chléb tmavý bez lepku - farmářský Chléb bez lepku, bez mléka a bez vajec pro jednoho Banánový chléb bez lepku Královna desertů bez lepku Pizza s rajčaty, bazalkou a mozzarellou bez lepku Anglický toustový chléb se semínky Cuketový chléb bez lepku Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Přidat recept

Chléb tmavý s lněným semínkem bez lepku

POZOR -  úprava receptu oproti receptu na etiketách = při pečení v domácí pekárně dávka Psyllia je též 5 g = 1 vrchovatá polévková lžíce.

 

Přísady a postup: (pro domácí pekárny)

Do pekárny dáme

500 ml teplé vody (je důležité, aby voda byla teplá, psyllium pak nabobtná)

1 lžičku cukru moučka

1 lžičku DF tmavé směsi chlebové

5 g Psyllia = 1 vrchovatá polévková lžíce

půl kostky kvasnic nebo 7g sušeného droždí

Rozmícháme a přidáme připravenou směs:

350 g DF chlebové směsi tmavé
70g DF samokypřící
10 g soli
10 g mletého lněného semínka (umeleme v kávovém mlýnku) = pojidlo = lze nahradit jedním vejcem
1 lžička mletého kmínu
1 lžička celého kmínu
půl lžičky chlebového koření - nemusí být
(těsto bude zpočátku řídké, mouka však nasákne během 10 až 15 minut vodu a začne kynout)

V domácí pekárně pečeme na program cca 120min.

Po upečení vyklopíme chléb na kovovou mřížku, kde necháme bochniček před rozkrojením vychladnout.


Při pečení v klasické troubě

 

Množství vody navýšíme o 30 ml.

Do hrnku odeberem z naměřených 530 ml trochu vody. Přidáme lžičku cukru, 7 g droždí a lžičku mouky.

Umícháme kvásek.

 V míse smícháme veškeré suroviny, přidáme kvásek a těsto dáme do vymazané a vysypané pečící nádoby.

Chléb  necháme ve vymazané a vysypané formě zhruba 45 minut v teple vykynout.
Pro udržení vlhkosti vložíme do trouby hrnek s vodou.
Chléb dáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 15 minut na 200 stupnů, poté stáhneme na 190 stupnů a pečeme dalších zhruba 45 minut.
Po upečení vyklopíme na kovovou mřížku, kde necháme bochníček před rozkrojením vychladnout.






Fotogalerie

chléb samo tmavá lněné semínko trouba


copyright © Doves Farm CZ 2013