Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Doprava a platba Obchodní podmínky Kontakty Osobní odběr

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Vdolky na plechu bez lepku aneb jogurtová buchta ala vdolečky Makovec bez lepku Chléb tmavý s lněným semínkem bez lepku Vánočka - mazanec bez lepku Ořechové rohlíčky s medem bez lepku Krekry bez lepku Nedaří se Vám slané pečivo? Chléb tmavý bez lepku - farmářský Chléb bez lepku, bez mléka a bez vajec pro jednoho Banánový chléb bez lepku Královna desertů bez lepku Pizza s rajčaty, bazalkou a mozzarellou bez lepku Anglický toustový chléb se semínky Cuketový chléb bez lepku Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Přidat recept

Chléb tmavý bez lepku - farmářský

Chléb z klasické trouby

 

 Vzhledem k velmi nízkému obsahu škrobů je tato směs velmi savá, a proto pro dobré vykunutí je třeba přidat do těsta vejce a dostatečné množství tekutin.

Při použítí našeho nového českého receptu (ať už při použítí domácí pekárny či klasické trouby), upečete  z jednoho kilového balení 3 bochníky (váha 1 bochníčku cca 580g).

Chléb z domácí pekárny

Recepty pro domácí pekárny

Přísady:

200g DF chlebové směsi tmavé

90 g DF Samokypřící (lze namíchat 60g DF samokypřící s jednodruhovou moukou jako je čirok, teff a jiné)

310 ml mléka

1 vejce

2 lžíce oleje

1 lžička soli

1 lžička octa

1 lžička cuku

1 celý kypřící prášek nebo 5 g Psylia

1 sušené droždí

kmín dle chuti, chlebové koření, nebo dýňová semínka a jiné, dle Vaší fantazie

 

Poznámka pro českou verzi = těsto  tekuté, tato mouka velmi saje.

 Postup

1. Dejte mléko/vodu do misky, přidejte ocet, olej a vejce. Směs nalijte do pekárny.

2. Přidejte mouku, sůl, cukr a psylium. Navrch nasypte droždí.

3.Spusťte pekárnu na rychlý (cca 80 minut) chlebový program.

4. Po pár minutách míchání otevřete pekárnu a umělou škrabkou setřete stěny pekárny. Po skončení míchání vyndejte míchací hák.

5. Pokračujte v pečení na normální chlebový program. (My jsme použili rychlý program cca 80 minut)

 

Při pečení v KLASICKÉ TROUBĚ doporučujeme NOVĚ TENTO RECEPT:

Ingredience

200 g CHLEBOVÉ SMĚSI TMAVÉ BEZ LEPKU

70g DF Samokypřící (lze namíchat i s jinou jednodruhovou moukou = 30g čirok, 30g Samokypřící atd.)

340ml MLÉKA (LZE POUŽÍT I VODU)

1 VEJCE 

6 g KYPŘÍCÍHO PRÁŠKU NEBO 5 g PSYLIA

4 g SUŠENÉHO DROŽDÍ

1 LŽIČKA OCTA

1/2 LŽIČKY SOLI

1 LŽIČKA CUKRU

2 LŽÍCE OLEJE

KMÍN DLE CHUTI, nebo drcený kmín, chlebové koření, dýňová semínka a jiné)

 

POSTUP PRO KLASICKÉ TROUBY

Suché suroviny smícháme dohromady, přidáme vejce.

Příimícháme olej, ocet a pak postupně přidáváme mléko (nebo vodu, lze dát i část vody a část mléka).

Vypracujeme do tekuté konzistence. Nebudte překvapeni, těsto bude velmi tekuté, tato mouka je velmi savá. Těsto nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložné formy.

Těsto necháme 20minut stát v pokojové teplotě.

Předehřejeme troubu na 200 stupnů.

Pro zvlhčení dáme do trouby hrnek s vodou.

Vložíme chléb do předehřáté trouby. Na prvních 20 minut pečení je dobré chléb přikrýt pečícím papírem.

Po 15 až 20 minutách stáhneme na 190. stupňů.

Celková doba pečení zhruba 50 až 55 minut





 

 

 

                                                            

 








copyright © Doves Farm CZ 2013