Úvod O nás Produkty - Eshop Kde zakoupit Recepty Kontakty Osobní odběr Potravinové intolerance

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY U NÁS NA FACEBOOKU Chlebová směs bílá bez lepku Chlebová směs bez lepku - Recepty Samokypřící směs bez lepku - Recepty Směs bílá bez lepku - Recepty Rýžová mouka bez lepku - Recepty Bez lepku, mléka a vajec - recepty Vánoční Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Velikonoční věnec Jidáše Lněné houstičky a bagetky = Chlebová směs Doves Farm Čokoládové mufiny Vanilkové rohlíčky Malinovo-čokoládové mufiny Vaše recepty Perníčky Buchta v hrnečku pro jednoho do mikrovlnky Přidat recept

Lněné houstičky a bagetky = Chlebová směs Doves Farm

450 g Chlebové směsi Doves Farm                                                                               autor:Petra Ménová

2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka  

2 lžíce mletého lněného semínka

1 lžíce celého lněného semínka

0,5 lžičky mletého kmínu

1,5 kávové lžičky soli

1,5 kávové lžičky cukru

2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

430 ml vlažné vody

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce octa (nejlépe jablečného)

 

 

 

 

Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Propracováváme alespoň pět minut. Bez kynutí ihned zpracujeme na požadované tvary:
Houstičky – navlhčenýma rukama tvarujeme větší kuličky, které pokládáme do formy na muffiny. Těsto by mělo sahat asi do 2/3 formičky.
Bagetky – těstem naplníme formu na mini biskupské chlebíčky, opět plníme asi do 2/3 výšky formy.
Těsto necháme ve formách 45 minut kynout. Poté potřeme vlažnou vodou, houstičky nařízneme ostrým nožem do kříže a posypeme lněným semínkem. Pečeme při 160 °C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).
Hotové bagetky a houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout na plechu a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně






Fotogalerie

Lněné bagetky bez mléka, lepku, vajec 1


copyright © Doves Farm CZ 2013